EBRD finansira razvoj energetskog sektora u Srbiji

Bez autora
May 11 2011

Ministar Milutin Mrkonjić razgovarao je sa predstavnicima Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) o realizaciji projekata u energetskom sektoru koje finansira ta banka, a ministarstvo za infrastrukturu i energetiku Vlade Republike Srbije će učiniti sve da oni budu završeni na vreme.Na sastanku sa delegacijom EBRD-a, koju je predvodila direktor ove banke za Srbiju Hildegard Gacek i regionalni direktor za energetiku za Srbiju i Crnu Goru Jan Braun, razgovaralo se o projektima koji su u toku, kao i o onima koji se tek ugovaraju.

EBRD finansira razvoj energetskog sektora u SrbijiMinistar Milutin Mrkonjić razgovarao je sa predstavnicima Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) o realizaciji projekata u energetskom sektoru koje finansira ta banka, a ministarstvo za infrastrukturu i energetiku Vlade Republike Srbije će učiniti sve da oni budu završeni na vreme.

U saopštenju se navodi da se na sastanku sa delegacijom EBRD-a, koju je predvodila direktor ove banke za Srbiju Hildegard Gacek i regionalni direktor za energetiku za Srbiju i Crnu Goru Jan Braun, razgovaralo o projektima koji su u toku, kao i o onima koji se tek ugovaraju.

Na sastanku je bilo reči i o dva kredita o kojima se trenutno pregovara sa EPS-om, a tiču se sistema za upravljanje kvalitetom uglja u basenu “Kolubara” i rehabilitacije, razvoja i izgradnje malih hidroelektrana.

Predstavnici EBRD-a su ukazali na značaj energetskog sektora u Srbiji i preneli su podršku njegovom daljem razvoju. Ova banka do je sada za sektor energetike izdvojila kredite u ukupnoj vrednosti od 200 miliona evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik