Investicije u unapređenje sistema navodnjavanja

Bez autora
Mar 07 2012

Srbija u toku godine izgubi približno 1,5 milijardi evra zbog lošeg sistema navodnjavanja. U planu su velike investicije u unapređenje sistema navodnjavanja, za šta je potrebno između četiri i pet milijardi evra. Plan je da se u naredne četiri godine u sistem navodnjavanja uključi više od milion hektara zemljišne površine, što košta više od 1,3 milijarde evra.Realizacija ukupnog projekta, koji podrazumeva primarnu i sekundarnu mrežu kanala i navodnjavanje, košta između četiri i pet milijardi evra.

Investicije u unapređenje sistema navodnjavanjaMinistar poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije Dušan Petrović u obraćanju učesnicima “Kopaonik biznis foruma 2012” naveo je danas da Srbija u toku godine izgubi približno 1,5 milijardi evra zbog lošeg sistema navodnjavanja.

On je istakao da su u planu velike investicije u unapređenje sistema navodnjavanja, za šta je potrebno između četiri i pet milijardi evra. Plan je da se u naredne četiri godine u sistem navodnjavanja uključi više od milion hektara zemljišne površine, što košta više od 1,3 milijarde evra. Realizacija ukupnog projekta, koji podrazumeva primarnu i sekundarnu mrežu kanala i navodnjavanje, košta između četiri i pet milijardi evra.

Prema njegovoj oceni, Srbija ima i veliki potencijal u proizvodnji biomase, tako da se uskoro očekuju mere koje bi omogućile da se proizvodnja biomase poveća za 70.000 tona. Plan je da se u naredne četiri godine obezbedi da sve energetske potrebe dolaze iz biomase.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik