Iz Beograda za Čikago za 750 evra

Bez autora
May 04 2011

Američka aviokompanija "Svift er" će od 17. juna do 14. septembra jednom nedeljno imati direktne letove od Čikaga do Beograda. Početna cena povratne karte, u koju su uračunate sve takse, 795 evra - kada se kupuje u Beogradu, a 1.250 dolara - ako se kupuje u SAD."Boing 767 - 200", koji će leteti na liniji Čikago - Beograd, luksuzno je opremljen i ima 235 mesta. Postoji veliko interesovanje u Americi za te letove, a prodaja aviokarata počela je još pre tri nedelje.

Iz Beograda za Čikago za 750 evraAmerička aviokompanija "Svift er" će od 17. juna do 14. septembra jednom nedeljno imati direktne letove od Čikaga do Beograda.

Početna cena povratne karte, u koju su uračunate sve takse, 795 evra - kada se kupuje u Beogradu, a 1.250 dolara - ako se kupuje u SAD.

Operativni direktor te aviokompanije Ron Hansen rekao je da je "boing 767 - 200", koji će leteti na liniji Čikago - Beograd, luksuzno opremljen i da ima 235 mesta.

Direktor agencije za prodaju karata "Er plas" Srđan Živković je kazao da postoji veliko interesovanje u Americi za te letove i da je prodaja aviokarata počela još pre tri nedelje. U Srbiji je, prema njegovim rečima, između 50 i 60 agencija dobilo licence za prodaju karata.

Prema njegovim rečima, postoji želja da tih letova bude i u zimskoj sezoni, kada je manja frekvencija putnika, s obzirom da „Svift er“ ima dozvolu za letove do 29. decembra, a kao je dodao, razmatra se i uvodjenje leta od Beograda do Njujorka.

Još nije precizno urađen plan letova, ali se očekuje da će prvi avion krenuti 17. juna iz Čikaga oko 22:40 časova, i stići u Beograd oko 15:30. Narednog dana će poleteti nazad za Čikago.

Ministarstvo za infrastrukturu i energetiku je izdalo dozvolu tom američkom avioprevozniku za period od 17. juna do 29. decembra.

Aviosaobraćaj ka američkom kontinentu obustavljen je 1992. i "Jat ervejz" je u dva navrata bezuspešno pokušavao da obnovi liniju - 2004. i 2006. godine. Američke vazduhoplovne vlasti su Srbiju svrstale u kategoriju dva, jer da bi naša aviokompanija letela ka Americi neophodna je prva kategorija.

Kompanija Svift er je osnovana 1997. godine, obavlja čarter letove i ima flotu od 11 aviona. Sedište kompanije je u Feniksu u Arizoni.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik