Japan Srbiji donirao 460 miliona evra

Bez autora
Feb 28 2012

Ambasador Japana u Srbiji Tošio Cunozaki izjavio je danas da je Vlada te zemlje zadovoljna načinom na koji Srbija koristi i primenjuje pomoć koju već deset godina dobija od Japana u okviru zvanične razvojne pomoći. Ukupna vrednost pomoći Japana Srbiji od 2000. godine do danas iznosi približno 460 miliona evra.Ovaj vid podrške Vlade Japana usmeren je u razne oblasti koje su važne za život građana. Projekti koji se finansiraju iz japanske pomoći od direktnog su interesa za svakodnevni život građana naše zemlje.

Japan Srbiji donirao 460 miliona evraAmbasador Japana u Srbiji Tošio Cunozaki izjavio je danas da je Vlada te zemlje zadovoljna načinom na koji Srbija koristi i primenjuje pomoć koju već deset godina dobija od Japana u okviru zvanične razvojne pomoći.

Ukupna vrednost pomoći Japana Srbiji od 2000. godine do danas iznosi približno 460 miliona evra. Ovaj vid podrške Vlade Japana usmeren je u razne oblasti koje su važne za život građana. Projekti koji se finansiraju iz japanske pomoći od direktnog su interesa za svakodnevni život građana naše zemlje. Pomoć Japana usmerena i na projekte koji doprinose približavanju Srbije EU, a perspektive saradnje Srbije i Japana se proširuju.

O značaju saradnje Srbije i Japana govori i to što je u Beogradu regionalno sedište Japanske agencije za međunarodnu saradnju (JICA).

Stalni predstavnik JICA kancelarije za Balkan Satoru Kurosava saopštio je, na današnjoj konferenciji "Japanska razvojna saradnja sa Srbijom – analiza 10 godina iskustva", da će Japan nastaviti sa donacijama Srbiji, pri čemu su glavne oblasti zaštita životne sredine, pomoć razvoju privatnog sektiora i pomoć očuvanju regionalne stabilnosti.

Ovu konferenciju su organizovali Kancelarija za evropske integracije Vlade Srbije, Ambasada Japana i JICA.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik