"Kent kart" većinski vlasnik "Bus plusa"

Bez autora
Jul 17 2013

Turska kompanija "Kent kart" saopštila je da je postala većinski vlasnik kompanije "Apeks solušn tehnolodži", koja upravlja sistemom za naplatu karata u javnom prevozu u Beogradu, "Bus plusom". Nekoliko sati nakon saopštenja o preuzimanju akcija, na sajtu Agencije za privredne registre navodi se da je odbačena registraciona prijava promene podataka zbog nepotpune dokumentacije.Ta kompanija je sistem naplate karata i upravljanja vozilima u javnom prevozu, kakav se u Beogradu primenjuje od 1. februara 2012. godine, uvela u više od 28 evropskih i azijskih gradova.

"Kent kart" većinski vlasnik "Bus plusa"Većinski vlasnik kompanije "Apeks solušn tehnolodži", koja upravlja sistemom za naplatu karata u javnom prevozu u Beogradu, "Bus plusom", postala turska kompanija "Kent Kart". Zbog nepotpune dokumentacije, APR odbacio prijavu promene podataka.

Turska kompanija "Kent kart" saopštila je da je postala većinski vlasnik kompanije "Apeks solušn tehnolodži", koja upravlja sistemom za naplatu karata u javnom prevozu u Beogradu, "Bus plusom". Nekoliko sati nakon saopštenja o preuzimanju akcija, na sajtu Agencije za privredne registre navodi se da je odbačena registraciona prijava promene podataka zbog nepotpune dokumentacije.

Ta kompanija je sistem naplate karata i upravljanja vozilima u javnom prevozu, kakav se u Beogradu primenjuje od 1. februara 2012. godine, uvela u više od 28 evropskih i azijskih gradova.

"Sistem koji smo implementirali u Beogradu zajedno s kompanijom 'Lanus', predstavlja najkompleksniji i najreprezentativniji sistem za naplatu karata i upravljanje vozilima u javnom prevozu koji smo do sada uradili. U narednom periodu želimo da usavršavamo i unapređujemo taj sistem, kako za dobrobit grada Beograda tako i za same Beograđane", rekao je generalni direktor "Kent karta" Erkan Unal.

Unal je najavio da će "Kent kart" nastaviti da investira u nove tehnologije u javnom prevozu u Beogradu.

Dosadašnji većinski vlasnik "Apeksa", kompanija "Proseskom" (vlasnik kompanije "Lanus"), ostaje manjinski akcionar sa 21 odsto udela, a 24 odsto preduzeća preuzeo je, kako je saopšteno, Sava Terzić.

"Nedovoljan broj informacija o sistemu "Bus plus" u prethodnom periodu doveo je do sumnje građana da je Beograd dobio moderan sistem za naplatu karata i upravljanje vozilima u javnom prevozu. Mi ćemo se potruditi da informacije o sistemu budu dostupne svima da bi građani shvatili da je implementiran sistem mnogo više od prodaje karata i kontrole", izjavio je Terzić.

Kompanija "Apeks" ima oko 400 zaposlenih, a organizuje prodaju karata za gradski prevoz na više od 2.000 lokacija u Beogradu i organizuje kontrolu karata u vozilima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik