Lična karta javnih preduzeća do kraja meseca

Bez autora
Sep 23 2013

Ministar privrede Srbije Saša Radulović najavljuje da će do kraja septembra biti završene "lične karte" javnih preduzeća, svih drugih državnih firmi i onih koje treba restrukturirati. Te "lične karte" sadržaće popis imovine i obaveza kupaca i dobavljača, rekao je Radulović novinarima nakon razgovora sa predstavnicima Nacionalne alijanse za lokalni razvoj (NALED).Stanje u javnim i državnim preduzećima biće predstavljeno javnosti, a i privrednici, i građani će biti pozvani da učestvuju u donošenju odluka o rešavanju problema tih preduzeća, rekao je Radulović. Vlada će, prema njegovim rečima, ispuniti zakonsku obavezu da do kraja 2014. godije reši sudbinu preduzeća u restrukturiranju, na čemu insistira i Svetska banka...

Lična karta javnih preduzeća do kraja mesecaMinistar privrede Srbije Saša Radulović najavljuje da će do kraja septembra biti završene "lične karte" javnih preduzeća, svih drugih državnih firmi i onih koje treba restrukturirati.

Te "lične karte" sadržaće popis imovine i obaveza kupaca i dobavljača, rekao je Radulović novinarima nakon razgovora sa predstavnicima Nacionalne alijanse za lokalni razvoj (NALED).

Stanje u javnim i državnim preduzećima biće predstavljeno javnosti, a i privrednici, i građani će biti pozvani da učestvuju u donošenju odluka o rešavanju problema tih preduzeća, rekao je Radulović.

Vlada će, prema njegovim rečima, ispuniti zakonsku obavezu da do kraja 2014. godije reši sudbinu preduzeća u restrukturiranju, na čemu insistira i Svetska banka.

Govoreći o poreskoj reformi i najavljenom rasterećenju privrednika, Radulović je pomenuo da se razgovara o nekoliko predloga, a on očekuje da Vlada do kraja septembra odluči šta je najpovoljnije.

Ministar je rekao i da ekonomski model koji se zasniva na subvenicijama, ne daje dobre rezultate, već je potrebna zdrava ekonomija, zasnovana na profitu i otvaranju radnih mesta.

U razgovoru sa predstavnicima NALED-a, čiji je član do nedavno bio, Radulović je najavio regulatornu reformu i donošenje novih zakona o radu, stečaju, i o planiranju i izgradnji.

"Moramo da promenimo ekonomski model, treba nam zdrava država i zdrava ekonomija zasnovana na profitu i radnim mestima na tržištu. To je politika Vlade, to je ono čime će se Ministarstvo baviti", rekao je Radulović.

Vladan Atanasijević iz NALED-a kaže da je jedan od problema taj što subvencije privrede uglavnom odu za potrošnju plate.

"To je sad ona socijalna kompnenta koju dražva mora da ima, ali ono za šta se mi zalažemo jeste odvajanje socijalne od privredne kompnente, žita od kukolja", rekao je Atanasijević.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik