Lokalna komunalna taksa veća za 345 odsto

Bez autora
Feb 01 2012

Privrednici u opštini Batočina su u poslednjih nekoliko dana dobili nova rešenja iz lokalne poreske uprave, na kojima su iznosi lokalne komunalne takse za isticanje firme uvećani u rasponu od 270 do 345 odsto. To dodatno opterećenje, konstatuje Unija poslodavaca Srbije, ugroziće postojeća radna mesta kojih je inače nedovoljno jer u opštini Batočina od 12.220 stanovnika, posao ima samo 1.623.Ministarstvo finansija Republike Srbije, konstatuje Unija poslodavaca, ni do dana današnjeg, skoro pet godina posle stupanja na snagu Zakona o finansiranju lokalne samouprave (2007.), nije donelo odluku o minimalnim i maksimalnim iznosima lokalnih komunalnih taksi.

Lokalna komunalna taksa veća za 345 odstoPrivrednici u opštini Batočina su u poslednjih nekoliko dana dobili nova rešenja iz lokalne poreske uprave, na kojima su iznosi lokalne komunalne takse za isticanje firme uvećani u rasponu od 270 do 345 odsto.

To dodatno opterećenje, konstatuje Unija poslodavaca Srbije, ugroziće postojeća radna mesta kojih je inače nedovoljno jer u opštini Batočina od 12.220 stanovnika, posao ima samo 1.623.

Ministarstvo finansija Republike Srbije, konstatuje Unija poslodavaca, ni do dana današnjeg, skoro pet godina posle stupanja na snagu Zakona o finansiranju lokalne samouprave (2007.), nije donelo odluku o minimalnim i maksimalnim iznosima lokalnih komunalnih taksi.

Svaka evropska država ima na snazi poseban zakon ili odluku Ministarstva finansija ili Vlade o tome koje sve takse i u kojim maksimalnim iznosima mogu da naplaćuju lokalne samouprave.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik