Ministarstvo podržava prenosivosti brojeva fiksnih telefona

Bez autora
Feb 11 2013

Ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Srbije podržalo je u ponedeljak Republičku agencije za elektronske komunikacije (Ratel) u naporima da reši probleme u uvođenju prenosivosti brojeva u fiksnoj telefoniji. Ministarstvo podržava napore Ratela da u saradnji i koordinaciji sa operatorima reši trenutnu situaciju.Omogućavanje prenosivosti broja u fiksnoj telefoniji podstiče konkurenciju, ekonomičnost i delotvornost u obavljanju delatnosti elektronskih komunikacija, i doprinosi smanjivanju cena i povećanju raznovrsnosti usluga.

Ministarstvo podržava prenosivosti brojeva fiksnih telefonaMinistarstvo spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Srbije podržalo je u ponedeljak Republičku agencije za elektronske komunikacije (Ratel) u naporima da reši probleme u uvođenju prenosivosti brojeva u fiksnoj telefoniji.

Ministarstvo podržava napore Ratela da u saradnji i koordinaciji sa operatorima reši trenutnu situaciju, kazali su agenciji Beta u Ministarstvu.

Omogućavanje prenosivosti broja u fiksnoj telefoniji, ocenili su u Ministarstvu, podstiče konkurenciju, ekonomičnost i delotvornost u obavljanju delatnosti elektronskih komunikacija, i doprinosi smanjivanju cena i povećanju raznovrsnosti usluga.

Kako su podsetili, primena pravilnika o prenosivosti brojeva u fiksnoj telefoniji trebalo je da počne 1. decembra 2012. godine, ali je odložena jer Telekom Srbije nije bio spreman za to.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik