MMF potvrdio dolazak u maju

Bez autora
Feb 26 2013

Misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) je, po zahtevu srpskih vlasti, planirana tek za mesec maj.Prema rečima Bogdana Lisovolika, stalnog predstavnika MMF-a u Srbiji, ako se do tog momenta ne postigne saglasnost u pogledu ciljeva ekonomske politike koji su osnov za pregovore o programu ili ako tokom misije ne bude postignut dogovor o programu, misija će nastaviti samo konsultacije.

MMF potvrdio dolazak u majuMisija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) je, po zahtevu srpskih vlasti, planirana tek za mesec maj.

Prema rečima Bogdana Lisovolika, stalnog predstavnika MMF-a u Srbiji, ako se do tog momenta ne postigne saglasnost u pogledu ciljeva ekonomske politike koji su osnov za pregovore o programu ili ako tokom misije ne bude postignut dogovor o programu, misija će nastaviti samo konsultacije.

Značaj aranžmana sa MMF-om je, ne toliko zbog novca koji bi stigao od ove finansijske institucije, već zbog međunarodnog finansijskog kredibiliteta Srbije.

Inače, članovi misije MMF, koju je predvodila Zuzana Murgasova, poslednji put su u Srbiji bili krajem novembra 2012., kada su i započeli sa državom prvu fazu razgovora o novom finansijskom aranžmanu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik