Most na Dunavu kod Beške pušten u saobraćaj

Bez autora
Oct 03 2011

Predsednik Republike Srbije Boris Tadić, ministar za infrastrukturu i energetiku Milutin Mrkonjić i ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić prisustvovali su danas puštanju u saobraćaj novog mosta kod Beške na severnom kraku Koridora 10. Most kod Beške na autoputu Beograd–Horgoš, u blizini Novog Sada, dugačak je 2,2 kilometra, širok 15 metara i nalazi se na 55 metara iznad vode.U novi most ugrađeno je 67.000 kubika betona, 9.700 tona armature, 14.000 metara šipova i 47,6 kilometara kablova. Izvođač radova bila je austrijska kompanija "Alpina", a gradnja mosta počela je 2008. godine, pri čemu su paralelno rađeni i pristupni putevi, u dužini od približno tri kilometra.

Most na Dunavu kod Beške pušten u saobraćajPredsednik Republike Srbije Boris Tadić, ministar za infrastrukturu i energetiku Milutin Mrkonjić i ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić prisustvovali su danas puštanju u saobraćaj novog mosta kod Beške na severnom kraku Koridora 10.

Most kod Beške na autoputu Beograd–Horgoš, u blizini Novog Sada, dugačak je 2,2 kilometra, širok 15 metara i nalazi se na 55 metara iznad vode. U novi most ugrađeno je 67.000 kubika betona, 9.700 tona armature, 14.000 metara šipova i 47,6 kilometara kablova.

Izvođač radova bila je austrijska kompanija "Alpina", a gradnja mosta počela je 2008. godine, pri čemu su paralelno rađeni i pristupni putevi, u dužini od približno tri kilometra.

Ugovorena vrednost radova za ovaj most na putnom pravcu E-75 bila je 33,7 miliona evra, a izgradnja je finansirana iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj.

To je najduži most preko Dunava u Evropi, a po izgledu se ne razlikuje od susednog starog mosta, udaljenog pet metara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik