Niče sremska Gazela

Bez autora
Sep 28 2011

Gradski menadžer Aleksandar Bijelić, u sredu je obišao gradilište budućeg mosta na Savi, koji će spojiti obale Obrenovca i Surčina. Iako su rokovi kratki, neimarima je ostalo još samo 75 metara radova, pa da početkom decembra, puste saobraćaj preko ove građevine. Izgradnja pristupnih rampi je pri kraju, a takvom dinamikom napreduju radovi i na svim ostalim gradilištima u Beogradu.Ovaj most će najaviti otvaranje mosta na Adi, kao i budućeg mosta Zemun–Borča, koji je u fazi pripremnih radova. Na surčinskoj strani ima 950 metara pristupnih puteva, zajedno sa kružnom raskrsnicom, a na obrenovačkoj strani 720 metara.

Niče sremska GazelaGradski menadžer Aleksandar Bijelić, u sredu je obišao gradilište budućeg mosta na Savi, koji će spojiti obale Obrenovca i Surčina.

Iako su rokovi kratki, neimarima je ostalo još samo 75 metara radova, pa da početkom decembra, puste saobraćaj preko ove građevine.

– Izgradnja pristupnih rampi je pri kraju, a takvom dinamikom napreduju radovi i na svim ostalim gradilištima u Beogradu - zadovoljno je rekao Bijelić. - Ovaj most će najaviti otvaranje mosta na Adi, kao i budućeg mosta Zemun–Borča, koji je u fazi pripremnih radova.

Generalni direktor preduzeća „Mostogranja” Branko Knežević kazao je da na surčinskoj strani ima 950 metara pristupnih puteva, zajedno sa kružnom raskrsnicom, a na obrenovačkoj strani 720 metara.

- Zemljani radovi na tim delovima završeni i sledi asfaltiranje - kazao je Knežević.

Na teritoriji opštine Surčin biće izgrađena kružna raskrsnica sa priključnim krakom na regionalni put za Boljevce, kojim se ostvaruje veza sa Surčinom.

Most preko Save u Obrenovcu deo je još jednog putnog pravca, takozvane Sremske gazele, koji će od mosta voditi do petlje „Dobanovci” na auto-putu. Značaj ovog putnog pravca je u skraćenju dužine puta, smanjenju vremena putovanja i povećanju bezbednosti u saobraćaju. Vozači će od Obrenovca, preko mosta na Savi i teritorije opštine Surčin za manje od pola sata moći da stignu do auto-puta Beograd–Zagreb. Ovo je jedini most na Savi od Šapca do Ostružnice, na dužini od preko 70 kilometara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik