NIS nastavlja da podržava razvoj lokalnih zajednica kroz javni konkurs

Bez autora
Mar 13 2014

NIS je objavio početak raspodele sredstava kroz sistem javnih konkursa u 2014. godini potpisivanjem sporazuma sa deset opština i gradova u Srbiji. Tim povodom, danas je Kiril Kravčenko, generalni direktor NIS-a potpisao Sporazume o saradnji sa predstavnicima deset opština i gradova Srbije: Novi Sad, Pančevo, Zrenjanin, Kikinda, Novi Bečej, Žitište, Kanjiža, Srbobran, Niš i Čačak.Na konkursu mogu da učestvuju neprofitne ustanove sa projektima iz oblasti sporta, kulture, nauke, zaštite životne sredine i pomoći socijalno ugroženim kategorijama. O izboru projekta će odlučivati komisija, koju će činiti predstavnici regionalnih vlasti, NIS-a, kao i lokalne ugledne ličnosti.

NIS nastavlja da podržava razvoj lokalnih zajednica kroz javni konkursNIS je objavio početak raspodele sredstava kroz sistem javnih konkursa u 2014. godini potpisivanjem sporazuma sa deset opština i gradova u Srbiji. Tim povodom, danas je Kiril Kravčenko, generalni direktor NIS-a potpisao Sporazume o saradnji sa predstavnicima deset opština i gradova Srbije: Novi Sad, Pančevo, Zrenjanin, Kikinda, Novi Bečej, Žitište, Kanjiža, Srbobran, Niš i Čačak.

Na konkursu mogu da učestvuju neprofitne ustanove sa projektima iz oblasti sporta, kulture, nauke, zaštite životne sredine i pomoći socijalno ugroženim kategorijama. O izboru projekta će odlučivati komisija, koju će činiti predstavnici regionalnih vlasti, NIS-a, kao i lokalne ugledne ličnosti.

NIS je 2009. započeo projekat podrške lokalnim zajednicama koji je iz godine u godinu unapređivan. Od prošle godine se 100 odsto sredstava raspodeljuje putem javnog konkursa za projekte koje neprofitne organizacije istaknu kao prioritetne za socijalno-ekonomski razvoj lokalne zajednice. Do sada je realizovano više od 450 projekata koji su pomogli razvoj lokalnih zajednica, olakšali funkcionisanje brojnih ustanova i unapredili rad kulturnih, obrazovnih i sportskih institucija.

Sem toga, NIS poklanja veliku pažnju i ulaže značajna sredstva u promociju pravih vrednosti i unapređenje sredine u kojoj posluje. Podrška obrazovanju se odvija kroz program „Energija znanja“, za koji je samo u protekloj godini izdvojeno oko 50 miliona dinara. Kroz program "NIS šansa" je do sada zaposleno više od 670 mladih. U ova dva programa, NIS je do sada uložio gotovo 400 miliona dinara.

Konkurs za ovogodišnji projekat, koji se odvija pod sloganom „Zajednici zajedno“ biće otvoren od 14. marta do 4. aprila, dok će rezultati biti objavljeni do 30. maja 2014. godine.

Detaljni uslovi i propozicije javnog konkursa biće objavljeni na sajtu NIS-a na adresi: zajednicizajedno.nis.eu.

Zainteresovani mogu popuniti onlajn prijavu na sajtu ili svoj predlog poslati mejlom na adresu zajednici.zajedno@nis.eu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik