Niže roming cene u Srbiji i okruženju?

Bez autora
May 20 2013

U Skoplju će u julu ove godine biti održan zajednički stastanak predstavnika Makedonije, Srbije i Crne Gore o mogućem smanjenju cena roaminga. Inicijativa je potekla od Agencije za elektronske komunikacije Makedonije (AEK), a sastanaku bi prisustvovao i pretstavnik nadležnog tela za telekomunikacije iz Evropske komisije.Regulatori iz Makedonije, Srbije i Crne Gore će razgovarati trilateralno da isključe roming cene u tri države i zato će biti potpisan trilaterlani sporazum. Smanjenje cena roaminga trebalo bi prvo da profunkcioniše na regionalnom nivou, a potom i šire.

Niže roming cene u Srbiji i okruženju?U Skoplju će u julu ove godine biti održan zajednički stastanak predstavnika Makedonije, Srbije i Crne Gore o mogućem smanjenju cena roaminga.

Inicijativa je, kako javlja makedonski portal ekonomski.mk, potekla od Agencije za elektronske komunikacije Makedonije (AEK), a sastanaku bi prisustvovao i pretstavnik nadležnog tela za telekomunikacije iz Evropske komisije.

“Regulatori iz Makedonije, Srbije i Crne Gore će razgovarati trilateralno da isključe roming cene u tri države i zato će biti potpisan trilaterlani sporazum”, izjavio je direktor AEK Robert Ordanovski.

Prema njegovim rečima, smanjenje cena roaminga trebalo bi prvo da profunkcioniše na regionalnom nivou, a potom i šire. Ranije je bilo predloženo da se zemlje regiona priključe novoj politici za roming Evropske unije, koja je operatorima naložila niveliranje i etapno smanjenje cena širom EU.

Uporedo sa ovom u toku je i inicijative nadležnih organa iz Srbije, da cene usluga rominga u zemljama EU za građane Srbije budu značajno snižene.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik