Nova ulaganja u KBC “Zvezdara”

Bez autora
Sep 22 2013

Sekretarijat za zdravstvo obezbedio je sredstva za nabavku višefunkcionalne hirurške jedinice, koja se koristi tokom velikih operacija na Klinici za hirurgiju KBC “Zvezdara”. Ova nabavka omogućava brže odvijanje operacija.Benefit je i velika ušteda krvi. Savremena tehnologija omogućava da se rad sve vreme prati na ekranu. Rezovi tokom operacija prave se sa minimumom štete za okolna tkiva, a i krvarenja tokom izvođenja operacije su minimalna.

Nova ulaganja u KBC “Zvezdara”Sekretarijat za zdravstvo obezbedio je sredstva za nabavku višefunkcionalne hirurške jedinice, koja se koristi tokom velikih operacija na Klinici za hirurgiju KBC “Zvezdara”.

Kako je za rekla gradska sekretarka za zdravstvo Vera Dražić, ova nabavka omogućava brže odvijanje operacija.

Benefit je i velika ušteda krvi. Savremena tehnologija omogućava da se rad sve vreme prati na ekranu. Rezovi tokom operacija prave se sa minimumom štete za okolna tkiva, a i krvarenja tokom izvođenja operacije su minimalna, precizirala je Vera Dražić.

Ona je dodala da je za ovaj kliničko-bolnički centar obezbeđen i aparat za ispitivanje sluha kod beba, dece i odraslih. Uređaj je namenjen Klinici za uvo, nos i grlo KBC “Zvezdara”, Odseku za audiovestibulogiju gde se godišnje pregleda oko 6.500 pacijenata sa različitim poremećajima sluha i ravnoteže. omogućava obavljanje više dijagnostičkih procedura kod svih dobnih grupa pacijenata, što će unaprediti kvalitet dijagnostike.

U poslednje četiri godine u Kliničko-bolnički centar “Zvezdara” iz budžeta grada uloženo je više od tri stotine miliona dinara. Među najvažnijim radovima su rekonstrukcija zgrade Poliklinike u Hitan prijem, adaptacija i rekonstrukcija Odeljenja za urologiju, te adaptacije bolnica za psihijatriju, dermatovenerologiju i pulmologiju, Klinike za očne bolesti i drugo.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik