Novčane potpore do 60 posto ulagačima pri kupnji zemljišta

Bez autora
Sep 22 2020

Investitori koji se odluče tvrtke graditi u gospodarskim zonama Zvirići i Mostarska Vrata ostvarit će financijsku potporu Grada Ljubuškoga.

Naime, u cilju privlačenja što većeg broja investitora i otvaranja novih radnih mjesta gradske vlasti Ljubuškog pripremile su odluku o pružanju financijske potpore investitorima na neizgrađenom građevinskom zemljištu u gospodarskim zonama Zvirići i Mostarska Vrata.

Zvirići - Mostarska Vrata

Odluka izrađena na inicijativu v. d. gradonačelnika Vedrana Markotića naći će se na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća koja je najavljena za danas.

Kako se navodi u spomenutoj odluci, Grad Ljubuški obvezuje se investitoru isplatiti iznos financijske potpore od 20 do maksimalno 60 posto od uplaćene prodajne cijene na neizgrađenom građevinskom zemljištu u spomenutim gospodarskim zonama.

“Investitor ostvaruje pravo na financijsku potporu ako ispunjava sljedeće uvjete: da je riječ o samostalnom poduzetniku ili pravnoj osobi, da je zemljište kupio izravno od Grada Ljubuškog te da je ishodovao uporabnu dozvolu u roku od tri godine od dana kupnje zemljišta”, stoji u odluci o pružanju financijske potpore investitorima na neizgrađenom građevinskom zemljištu u gospodarskim zonama Zvirići i Mostarska Vrata.

Visina potpore ovisit će o broju radnika koje investitor planira zaposliti. Tako će investitori koji se obvezuju na zapošljavanje od 10 do 19 radnika ostvariti pravo na financijsku potporu u visini od 20 posto od uplaćene prodajne cijene. Investitori koji se obvezuju na zapošljavanje od 20 do 29 radnika ostvaruju pravo na financijsku potporu u visini od 30 posto od uplaćene prodajne cijene. Nadalje, oni gospodarstvenici koji se obvežu na zapošljavanje od 30 do 39 radnika ostvaruju pravo na financijsku potporu u visini od 40 posto od uplaćene prodajne cijene. U odluci se također navodi da investitori koji se obvezuju na zapošljavanje od 40 do 49 radnika ostvaruju pravo na financijsku potporu u visini od 50 posto od uplaćene prodajne cijene.

Najvišu potporu, onu u visini od 60 posto od uplaćene prodajne cijene, moći će ostvariti oni koji se obvežu na zapošljavanje 50 i više radnika.

Važno je naglasiti kako je investitor koji želi ostvariti spomenutu novčanu potporu dužan u objektu koji je predmet iste zaposliti više od polovine radnika koji imaju mjesto prebivališta na području Grada Ljubuškog.

“Stupanjem na snagu ove odluke investitor ostvaruje pravo na isplatu financijske potpore Grada Ljubuškog u razdoblju od šest mjeseci od dana ispunjenja predviđenih uvjeta”, zaključeno je u odluci.

Dodjela koncesija

Osim spomenute odluke, Gradsko vijeće sutra će, između ostaloga, razmatrati i prijedlog zaključka o dodjeli na korištenje poslovne prostorije, prijedlog odluke o određivanju građevinskoga zemljišta u državnom vlasništvu, prijedlog zaključka o prodaji neizgrađenoga građevinskog zemljišta.

Pred vijećnicima će se naći i prijedlog odluke o pokretanju postupka o dodjeli koncesije za korištenje poljoprivrednoga zemljišta na području Grada Ljubuškog, prijedlog rješenja o imenovanju Povjerenstva za provedbu postupka dodjele koncesija na poljoprivrednom zemljištu na području Grada Ljubuškog, odluka o dodjeli jednokratnih financijskih potpora brucošima Grada Ljubuškog.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik