Obeležavanje Evropske nedelje malih i srednjih preduzeća

Bez autora
Sep 24 2013

U okviru Evropske nedelje malih i srednjih preduzeća (European SME Week 2013) od 25. do 27. septembra u zemljama Evrope, uključujući i Srbiju, biće održan niz događaja čiji je cilj promocija preduzetništva. Centralni događaj u Beogradu biće u sredu, 25. septembra, u velikoj sali Privredne komore Srbije, u 11časova.Reč je o panel diskusiji pod nazivom “Značaj preduzetničkog obrazovanja u kreiranju promena društva”. Ovaj skup priprema organizacija “Dostignuća mladih u Srbiji”, uz finansijsku pomoć Američke agencije za međunarodni razvoj i Fondacije “Fridrih Ebert”, a uz podršku Ministarstva privrede i Privredne komore Srbije.

Obeležavanje Evropske nedelje malih i srednjih preduzećaU okviru Evropske nedelje malih i srednjih preduzeća (European SME Week 2013) od 25. do 27. septembra u zemljama Evrope, uključujući i Srbiju, biće održan niz događaja čiji je cilj promocija preduzetništva.

Centralni događaj u Beogradu biće u sredu, 25. septembra, u velikoj sali Privredne komore Srbije, u 11časova. Reč je o panel diskusiji pod nazivom “Značaj preduzetničkog obrazovanja u kreiranju promena društva”.

Ovaj skup priprema organizacija “Dostignuća mladih u Srbiji”, uz finansijsku pomoć Američke agencije za međunarodni razvoj i Fondacije “Fridrih Ebert”, a uz podršku Ministarstva privrede i Privredne komore Srbije.

U četvrtak, 26. septembra, u 12 časova, u beogradskom hotelu “Slavija”, biće održano takmičenje srednjoškolaca “Nacionalno finale poslovnog izazova”, u kojem učestvuju timovi učenika iz 43 srednje škole iz cele Srbije.

Ovi timovi osvojili su neko od prva tri mesta na prethodno održanim regionalnim takmičenjima u Beogradu, Leskovcu, Novom Sadu i Čačku. Predstavnici privrede i akademskog sektora postaviće pred timove učenika realne poslovne probleme, koje će oni rešavati.

Istog dana, u 15 časova, u hotelu “Tami” u Nišu, počinje dvodnevna međunarodna konferencija “Preduzetnice za novo doba: nove mogućnosti za oživljavanje privrede u region”.

Ovaj skup organizuje Udruženje poslovnih žena Srbije u saradnji sa Evropskom mrežom preduzetništva, uz institucionalnu podršku Ministarstva privrede Srbije, Ambasade SAD u Srbiji i Britansko-srpske privredne komore.

Evropska nedelja preduzetništva je promotivna kampanja koju je 2009. godine pokrenula Evropska komisija i danas se sprovodi u 37 zemalja.

Ministarstvo privrede Vlade Srbije aktivno učestvuje u Evropskoj nedelji preduzetništva, budući da su preduzetničko obrazovanje mladih, kao i podstrek ženskom preduzetništvu, od izuzetnog značaja za napredovanje srpske privrede i veće zapošljavanje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik