Od ponedjeljka jeftinije "Centrotransove" karte

Bez autora
Mar 06 2014

Uprava kompanije "Centrotrans-Eurolines" donijela je odluku o smanjenju cijene karata u javnom gradskom prijevozu, počevši od idućeg ponedjeljka. Kako je na današnjoj pres konferenciji kazao Muhamed Šaćiragić, predsjednik Nadzornog odbora ovog preduzeća, u pitanju nije sezonsko sniženje.Nakon obimne analize, s obzirom na nizak standard stanovništva, odlučili smo da cijena karata bude snižena i do 40 posto na pojedinim relacijama. Svjesni smo odgovornosti i rizika, a nadamo se da će reakcija javnosti biti pozitivna, naveo je on.

Od ponedjeljka jeftinije "Centrotransove" karteUprava kompanije "Centrotrans-Eurolines" donijela je odluku o smanjenju cijene karata u javnom gradskom prijevozu, počevši od idućeg ponedjeljka.

Kako je na današnjoj pres konferenciji kazao Muhamed Šaćiragić, predsjednik Nadzornog odbora ovog preduzeća, u pitanju nije sezonsko sniženje.

- Nakon obimne analize, s obzirom na nizak standard stanovništva, odlučili smo da cijena karata bude snižena i do 40 posto na pojedinim relacijama. Svjesni smo odgovornosti i rizika, a nadamo se da će reakcija javnosti biti pozitivna - naveo je on.

Prema novom tarifnom sistemu, cijena karata bit će snižena ovisno od relacije. Tako će jednosmjerna karta Sarajevo-Kobilja Glava koštati jednu, umjesto dosadašnjih 1,60 KM.

Cijena karata na relaciji Sarajevo-Fojnica, umjesto 11,90, koštat će 8,50 KM, Sarajevo - Vareš s 10,80 bit će snižena na 8,50 KM, Sarajevo-Kakanj s 10,30 na 8,50 KM, a niže će biti i cijene karata iz Sarajeva za Raštelicu, Busovaču, Ilijaš, Brezu, Visoko, Pale...

Također, karte za lokalni prijevoz na području Visokog koštat će pola marke.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik