Odobreni krediti za hladnjače

Bez autora
Sep 18 2011

Pomoćnik ministra poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede Miloš Milovanović potvrdio je da je Fond za razvoj, u skladu sa dogovorom vlasnika hladanjača i proizvođača malina iz avgusta, odobrio kredite za osam hladnjača u vrednosti 478 miliona dinara, kako bi se tim sredstvima cena maline uvećala u odnosu na tržišnu, za deset dinara po kilogramu.Ovo je dogovor koji je postignut u Arilju početkom avgusta i apsolutno je primenljiv na teritoriji cele zemlje. Očekuje se da vlasnici hladnjača sada izmire svoje obaveze prema poljoprivrednim proizvođačima i isplate za preuzete maline cenu za deset dinara veću od prethodno utvrđene.

Odobreni krediti za hladnjačePomoćnik ministra poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede Miloš Milovanović potvrdio je da je Fond za razvoj, u skladu sa dogovorom vlasnika hladanjača i proizvođača malina iz avgusta, odobrio kredite za osam hladnjača u vrednosti 478 miliona dinara, kako bi se tim sredstvima cena maline uvećala u odnosu na tržišnu, za deset dinara po kilogramu.

Ovo je dogovor koji je postignut u Arilju početkom avgusta i apsolutno je primenljiv na teritoriji cele zemlje. Očekuje se da vlasnici hladnjača sada izmire svoje obaveze prema poljoprivrednim proizvođačima i isplate za preuzete maline cenu za deset dinara veću od prethodno utvrđene.

Prema rečima Milovanovića, ovo rešenje je na raspolaganju svima sa teritorije cele Srbije, a Ministarstrvo poljoprivrede i trgovine ima pouzdane informacije da će i druge hladanjače korisititi kredite Fonda za razvoj i tako biti u mogućnosti da plate višu cenu za malinu iz ovogodišnjeg roda.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik