Osam decenija Međunarodnog poljoprivrednog sajma

Bez autora
Mar 14 2011

Pre tačno 80 godina u Novom Sadu je održan prvi Međunarodni sajam i izložba priplodne stoke, čime je započeta tradicija jednog od najznačajnijih sajmova te vrste u Evropi.Prvi sajam je održan u današnjoj Šumadijskoj ulici, od 14. do 18. marta, a priredio ga je Savez poljoprivrednih udruženja Dunavske banovine i Akcionarsko društvo za izložbe i sajam uzoraka u Novom Sadu.

Osam decenija Međunarodnog poljoprivrednog sajmaPre tačno 80 godina u Novom Sadu je održan prvi Međunarodni sajam i izložba priplodne stoke, čime je započeta tradicija jednog od najznačajnijih sajmova te vrste u Evropi, saopštio je danas Novosadski sajam.

Prvi sajam je održan u današnjoj Šumadijskoj ulici, od 14. do 18. marta, a priredio ga je Savez poljoprivrednih udruženja Dunavske banovine i Akcionarsko društvo za izložbe i sajam uzoraka u Novom Sadu.

Najviše izložbenog prostora zauzela je stoka, poseban paviljon bio je namenjen za predstavljanje mlečnih proizvoda, a akcionarska društva, državna i privatna preduzeća izlagala su poljoprivrednu mehanizaciju i uređaje za veterinu.

Ovogodišnji 78. Međunarodni poljoprivredni sajam biće održan od 14. do 21. maja, a zemlja partner biće Portugalija. Kako je najavljeno, očekuje se učešće oko 1.300 izlagača.

Komisija za ocenjivanje kvaliteta Novosadskog sajma vrednovaće proizvode u 31 robnoj grupi, a biće dodeljena priznanja i u kategoriji "Najbolji u agrobiznisu" i "Dobar dizajn".

Organizatori su najavili da će u Kongresnom centru Novosadskog sajma biti održano više od 100 stručnih predavanja, promocija, okruglih stolova, prezentacija i savetovanja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik