PKS podržava investicije u zelene tehnologije

Bez autora
Jun 05 2013

Privredna komora Srbije (PKS) podstiče kompanije da investiraju u nove, zelene tehnologije, da racionalno koriste resurse i odgovorno se ponašaju prema zajednici u kojoj posluju. Odgovorna ekološka politika kompanija vodi ka povećanju konkurentnosti privrede, smanjenju nezaposlenosti i otvaranju novih zelenih radnih mesta.PKS, kao najveća poslovna asocijacija i lider u promovisanju i zaštiti interesa privrede, u narednom periodu će inicirati i podržati sve aktivnosti i podsticaje državnih organa usmerene ka otvaranju zelenih radnih mesta i rastu društvenog proizvoda u zelenoj ekonomiji.

PKS podržava investicije u zelene tehnologijePrivredna komora Srbije (PKS) podstiče kompanije da investiraju u nove, zelene tehnologije, da racionalno koriste resurse i odgovorno se ponašaju prema zajednici u kojoj posluju.

Odgovorna ekološka politika kompanija vodi ka povećanju konkurentnosti privrede, smanjenju nezaposlenosti i otvaranju novih zelenih radnih mesta, izjavio je Siniša Mitrović, savetnik za ekologiju predsednika PKS, povodom 5. juna, Svetskog dana zaštite životne sredine.

PKS, kao najveća poslovna asocijacija i lider u promovisanju i zaštiti interesa privrede, u narednom periodu će, najavljuje Mitrović, inicirati i podržati sve aktivnosti i podsticaje državnih organa usmerene ka otvaranju zelenih radnih mesta i rastu društvenog proizvoda u zelenoj ekonomiji.

To je, po rečima Mitrovića, posebno bitno u uslovima ekonomske krize, kada privreda mora da preispita proizvodne procese radi uštede energenata, vode i drugih resursa i smanjenju ukupnih troškova poslovanja, ali i da kreira nove poslovne sadržaje i primenjuje nove tehnologije, saopšteno je iz PKS.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik