Poboljšanje stanja putne infrastrukture u naredne četiri godine

Bez autora
Mar 10 2014

Ministar saobraćaja u Vladi Republike Srbije Aleksandar Antić razgovarao je danas, povodom obeležavanja 100-godišnjice početka Prvog svetskog rata, sa predstavnicima Loznice o mogućnostima izgradnje pristupnih puteva prema Tekerišu, poprištu Cerske bitke, u dužini od 13,5 kilometara.Antić se tom prilikom sastao sa rukovodstvom grada, predsednikom Skupštine opštine Loznica Jovanom Todorovićem i državnim sekretarom Ministarstva omladine i sporta Nenadom Borovčaninom. On je rekao da je razgovarano o putu od Banje Koviljače prema Gučevu, u dužini od 10 kilometara, gde je neophodna pomoć države, s obzirom na to da su opštini smanjena transferna sredstva, a da su ti putevi u nadležnosti JP "Putevi Srbije".

Poboljšanje stanja putne infrastrukture u naredne četiri godineMinistar saobraćaja u Vladi Republike Srbije Aleksandar Antić razgovarao je danas, povodom obeležavanja 100-godišnjice početka Prvog svetskog rata, sa predstavnicima Loznice o mogućnostima izgradnje pristupnih puteva prema Tekerišu, poprištu Cerske bitke, u dužini od 13,5 kilometara.

Antić se tom prilikom sastao sa rukovodstvom grada, predsednikom Skupštine opštine Loznica Jovanom Todorovićem i državnim sekretarom Ministarstva omladine i sporta Nenadom Borovčaninom.

On je rekao da je razgovarano o putu od Banje Koviljače prema Gučevu, u dužini od 10 kilometara, gde je neophodna pomoć države, s obzirom na to da su opštini smanjena transferna sredstva, a da su ti putevi u nadležnosti JP "Putevi Srbije".

Ministar je ukazao na to da su potrebni i investitori za lokacije pored autoputa Loznica – Šabac, i ponovio da su, kada je reč o autoputu, prioriteti Srbije završetak putnog pravca na Koridoru 10 i Koridoru 11, Moravski koridor, kao i putni pravci Pojate – Preljina, Novi Sad – Ruma, Ruma – Šabac i Šabac – Loznica.

Prema njegovim rečima, u ovom trenutku razmatra se mogućnost da za Moravski koridor i čitav pravac od Novog Sada do Loznice podršku u formi koncesije pruže kineski partneri i kineska "Eksim" banka.

Antić je podsetio na to da je jedan od najvažnijih projekata kojima se Ministarstvo saobraćaja i "Putevi Srbije" u ovom trenutku bave projekat rehabilitacije i bezbednosti puteva.

Taj projekat zajedno realizuju Srbija, Svetska banka i Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), i kroz njega bi u naredne četiri godine trebalo značajno da se popravi stanje putne infrastrukture, ukazao je ministar i precizirao da će u tu svrhu biti uloženo između 30 i 40 miliona evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik