Počela isporuka veštačkog đubriva KAN

Bez autora
Feb 26 2012

Ministarstvo poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede 23. februara 2012. godine počelo je isporuku đubriva KAN po Uredbi o obnavljanju robnih rezervi merkantilne pšenice i kukuruza. U selu Glogovac u opštini Bogatić, tog dana je 63 poljoprivrednika preuzelo 37,1 tona đubriva, a u narednih deset dana biće raspodeljena ukupna količina od 11.190 tona đubriva.U isporuci je učestvovao ovlašćeni skladištar “Klas” iz Klenja, a u narednim danima uključiće se i ostali ovlašćeni skladištari kojih na toj teritoriji ima ukupno pet.

Počela isporuka veštačkog đubriva KANMinistarstvo poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede 23. februara 2012. godine počelo je isporuku đubriva KAN po Uredbi o obnavljanju robnih rezervi merkantilne pšenice i kukuruza.

U selu Glogovac u opštini Bogatić, tog dana je 63 poljoprivrednika preuzelo 37,1 tona đubriva, a u narednih deset dana biće raspodeljena ukupna količina od 11.190 tona đubriva.

U isporuci je učestvovao ovlašćeni skladištar “Klas” iz Klenja, a u narednim danima uključiće se i ostali ovlašćeni skladištari kojih na toj teritoriji ima ukupno pet.

U saopštenju resornog ministarstva se navodi da će skladištari dovoziti đubrivo na više punktova i dovući robu u sela kako bi poljoprivrednici mogli lakše preuzimati repromaterijal i direktno ga sa kamiona utovarivati u svoja prevozna vozila. Asistenti savetodavaca, koji obaveštavaju poljoprivrednike o mestu i vremenu preuzimanja, vode proces upisa i potpisivanja ugovora, nalaziće se na punktu za isporuku sa zadatkom da prate tok isporuke đubriva kao i da se potpišu na prijemnicu koju skladištar daje poljoprivredniku kako bi sve bilo pod kontrolom.

Vlada Republike Srbije usvojila je 26. januara ove godine Uredbu o razmeni mineralnog đubriva KAN za merkantilnu pšenicu i kukuruz prošlogodišnjeg i ovogodišnjeg roda radi povećanja poljoprivredne proizvodnje i prehrambene sigurnosti građana. Vlada je dala saglasnost da se poljoprivrednicima omogući da preko Robnih rezervi zamenjuju pšenicu i kukuruz za mineralno đubrivo KAN, što će povećati proizvodnju i zaradu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik