Podrška Srbije procesu preuzimanja kontrole nad bh. nebom

Bez autora
Mar 10 2014

Ministar komunikacija i prometa BiH Damir Hadžić boravio je danas u Beogradu i razgovarao sa ministrom saobraćaja Srbije Aleksandrom Antićem o tranziciji BHATM sistema i bilateralnoj saradnji BHDCA i CAD RS.Ministar Antić je dao punu podršku projektu tranzicije BHATM sistema naglasivši da je osposobljavanje BiH institucija za preuzimanje kontrole nad bh. nebom uspjeh i za Srbiju, s obzirom da je od samog početka uključena u obuku bh. kontrolora. Dodao je da će Srbija nastaviti pružati Bosni i Hercegovini tehničku podršku, sve do potpunog preuzimanja kontrole nad bh. nebom od strane BH ACC.

Podrška Srbije procesu preuzimanja kontrole nad bh. nebomMinistar komunikacija i prometa BiH Damir Hadžić boravio je danas u Beogradu i razgovarao sa ministrom saobraćaja Srbije Aleksandrom Antićem o tranziciji BHATM sistema i bilateralnoj saradnji BHDCA i CAD RS...

Ministar Antić je dao punu podršku projektu tranzicije BHATM sistema naglasivši da je osposobljavanje BiH institucija za preuzimanje kontrole nad bh. nebom uspjeh i za Srbiju, s obzirom da je od samog početka uključena u obuku bh. kontrolora. Dodao je da će Srbija nastaviti pružati Bosni i Hercegovini tehničku podršku, sve do potpunog preuzimanja kontrole nad bh. nebom od strane BH ACC.

Zahvalivši na podršci ministar Hadžić je izrazio zadovoljstvo što ministar Antić i Ministarstvo saobraćaja Srbije pružaju svu potrebnu asistenciju BiH u procesu preuzimanja kontrole nad svojim zračnim prostorom. Iskoristio je priliku i informisao ministra Antića o nedavnom susretu u Briselu sa generalnim direktorom EUROCONTROL-a Frankom Brennerom.

Ministar Hadžić je ponovio opredjeljenost Bosne i Hercegovine za saradnju sa susjednim državama, kako bi se što uspješnije okončao tranzicioni period preuzimanja odgovornosti za pružanje usluge separacije avio saobraćaja u svom prostoru.

Sastanku su prisustvovali direktor CAD RS Milorad Živković i direktor SMATSA Radojica Rovčanin, navodi se u saopćenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik