Posao za osobe sa invaliditetom

Bez autora
Jan 11 2012

U okviru javnih radova koji su tokom 2011. godine realizovani u Borskom okrugu posao je dobilo više od 100 osoba sa invaliditetom, a ova će praksa biti nastavljena i u 2012. godini.Naime, na osnovu konkursa koji je sredinom novembra prošle godine raspisala Nacionalna služba za zapošljavanje za sprovođenje javnih radova na kojima se mogu zaposliti osobe sa invaliditetom i njihovi asistenti, iz okruga Bor stiglo je 13 prijava, a odobreno je više od polovine prijavljenih javnih radova.

Posao za osobe sa invaliditetomU okviru javnih radova koji su tokom 2011. godine realizovani u Borskom okrugu posao je dobilo više od 100 osoba sa invaliditetom, a ova će praksa biti nastavljena i u 2012. godini.

Naime, na osnovu konkursa koji je sredinom novembra prošle godine raspisala Nacionalna služba za zapošljavanje za sprovođenje javnih radova na kojima se mogu zaposliti osobe sa invaliditetom i njihovi asistenti, iz okruga Bor stiglo je 13 prijava, a odobreno je više od polovine prijavljenih javnih radova.

Od osam odobrenih, pet javnih radova biće sprovedeno u Boru, a po jedan u Majdanpeku, Negotinu i Kladovu. Zahvaljujući tome 53 nezaposlena lica, od kojih će 11 biti angažovani kao personalni asistenti, dobiće posao na period od tri do šest meseci, a ukupna vrednost radova je 7,7 miliona dinara. Prema najavama, do 20. januara treba da počnu javni radovi koji su odobreni Domu zdravlja u Boru, udruženjima Humana i Arhaik i Društvu za pomoć MNRO.

U Srbiji je prema poslednjem javnom pozivu za sprovođenje javnih radova na kojima mogu biti angažovane osobe sa invaliditetom odobreno 209 javnih radova vrednosti 290 miliona dinara, u čijoj će realizaciji biti angažovano 1.500 nezaposlenih invalidnih lica.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik