Povećanje stope zaposlenosti među prioritetima

Bez autora
May 08 2014

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin razgovarao je danas sa predstavnicima Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) o mogućnostima realizacije aktivnih mera u zapošljavanju.Na sastanku sa direktorom NSZ Sinišom Nadbantićem i zamenikom direktora Draganom Sikimićem bilo je reči i o izmenama zakonskog okvira u oblasti rada i zapošljavanja, reformisanju ove službe u skladu sa evropskim standardima, kao i o aktivnijem pristupu rešavanju problema na tržištu rada.

Povećanje stope zaposlenosti među prioritetimaMinistar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin razgovarao je danas sa predstavnicima Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) o mogućnostima realizacije aktivnih mera u zapošljavanju.

Na sastanku sa direktorom NSZ Sinišom Nadbantićem i zamenikom direktora Draganom Sikimićem bilo je reči i o izmenama zakonskog okvira u oblasti rada i zapošljavanja, reformisanju ove službe u skladu sa evropskim standardima, kao i o aktivnijem pristupu rešavanju problema na tržištu rada.

Vulin je naglasio da je intenzivno zapošljavanje među prioritetima Vlade, i ocenio da će mere štednje koje se preduzimaju doprineti bržem oporavku realnog sektora, revitalizaciji privrede i povećanju stope zaposlenosti na tržištu rada.

Zaposleni u NSZ su se, u znak podrške merama štednje, pridružili akciji Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i odrekli se dnevnica za službena putovanja u zemlji i inostranstvu.

Predstavnici ove službe informisali su ministra o tome da stopa nezaposlenosti u aprilu ove godine iznosi 20,8 odsto, što je manje za 0,4 odsto u odnosu na isti period prošle godine, kao i da se u narednom periodu očekuje njen dalji pad.

Učesnici sastanka postigli su dogovor o tome da, uz realizaciju mera aktivne politike zapošljavanja, podrže i svaku inicijativu koja će doprineti efikasnijem i bržem zapošljavanju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik