Poziv američkim kompanijama da ulažu u Srbiji

Bez autora
May 14 2013

Predsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić uputio je danas, na investicionoj konferenciji u San Francisku, poziv američkim kompanijama da ulažu u Srbiji.Dačić je poručio da je Srbija otvorena za investitore i da je politički stabilna zemlja, koja je posvećena dobijanju članstva u Evropskoj uniji i jačanju ekonomije. Poseban podsticaj dobiće kompanije spremne da ulažu u sektor informacionih tehnologija.

Poziv američkim kompanijama da ulažu u SrbijiPredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić uputio je danas, na investicionoj konferenciji u San Francisku, poziv američkim kompanijama da ulažu u Srbiji.

Dačić je poručio da je Srbija otvorena za investitore i da je politički stabilna zemlja, koja je posvećena dobijanju članstva u Evropskoj uniji i jačanju ekonomije. Poseban podsticaj, kako je istakao, dobiće kompanije spremne da ulažu u sektor informacionih tehnologija.

Predsednik Vlade Srbije obratio se na investicionoj konferenciji potencijalnim investitorima sa zapadne obale SAD, pre svega kompanijama iz IT sektora, i tom prilikom ukazao na sve političke i ekonomske prednosti ulaganja u Srbiji.

Na konferenciji, koju je organizovala Američka privredna komora, učestvovali su i predstavnici onih kompanija koje već ulažu u Srbiji.

Oni su preneli svoje iskustvo, kako o onome što su zatekli u Srbiji, tako i o tome kako dalje raditi.

Dačić se sastao i sa rukovodstvima kompanija "Hewlett Packard", "Pay Pal" i "Oracle" koje su najavile razvoj biznisa u Srbiji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik