Poziv iz Fonda “Evropski poslovi”

Bez autora
Feb 07 2013

Iz Fonda “Evropski poslovi” AP Vojvodine pozivaju preduzeća da se jave da učestvuju u programu za informaciono-komunikacione tehnologije.“Okvirni program za konkurentnost i inovativnost – CIP”, ima za cilj jačanje privrede, podsticanje konkurentnosti preduzeća, naročito malih i srednjih preduzeća, promovisanje svih vidova inovacija sa posebnim osvrtom na eko-inovacije, obnovljive izvore energije, ali i ubrzan razvoj konkurentnosti i inovativnosti informacionog društva.

Poziv iz Fonda “Evropski poslovi”Iz Fonda “Evropski poslovi” AP Vojvodine pozivaju preduzeća da se jave da učestvuju u programu za informaciono-komunikacione tehnologije.

“Okvirni program za konkurentnost i inovativnost – CIP”, ima za cilj jačanje privrede, podsticanje konkurentnosti preduzeća, naročito malih i srednjih preduzeća, promovisanje svih vidova inovacija sa posebnim osvrtom na eko-inovacije, obnovljive izvore energije, ali i ubrzan razvoj konkurentnosti i inovativnosti informacionog društva.
Program koji je trenutno otvoren fokusiran je na informaciono-komunikacione tehnologije. Konkurs je otvoren do 15. maja 2013. godine, a budžet programa iznosi 125 miliona evra.

Oblasti koje su obuhvaćene programom su: zdravstvo, zaštita životne sredine, starenje i inkluzija, energetska efikasnost, internet i bezbednost, digitalizacija i standardi, kao i državna uprava.

Ovakvi konkursi predstavljaju veliku šansu jer su sada naši privrednici u istoj ravni sa evropskim, pogotovo u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija u kojem već imamo zapažene rezultate.

U pitanju su sredstva donatorskog karaktera te će Fond “Evropski poslovi” Autonomne Pokrajine Vojvodine u mesecima koji su pred nama pojačati aktivnosti na terenu i dati maksimalan doprinos kako bi se sredstva u što većoj meri iskoristila i došla u našu zemlju, naveo je Andrija Aleksić, šef Odseka za evropske fondove.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik