Realizovan 14. krug dodele bespovratnih sredstava

Bez autora
Mar 11 2014

U cilju jačanja međunarodne konkurentnosti srpske privrede kroz snažnu podršku procesu internacionalizacije i jačanju konkurentnih kapaciteta domaćih preduzeća i udruženja, Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije (SIEPA) je od 2006. do 2013. godine dodeljivala bespovratna finansijska sredstava izvozno orijentisanim privrednim subjektima i udruženjima za finansiranje aktivnosti koje doprinose povećanju izvoza iz Republike Srbije.Do sada je objavljeno ukupno četrnaest poziva i sredstva su odobrena za više od 1.700 privrednih subjekata, a isplaćena su u iznosu od 654 miliona dinara.

Realizovan 14. krug dodele bespovratnih sredstavaU cilju jačanja međunarodne konkurentnosti srpske privrede kroz snažnu podršku procesu internacionalizacije i jačanju konkurentnih kapaciteta domaćih preduzeća i udruženja, Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije (SIEPA) je od 2006. do 2013. godine dodeljivala bespovratna finansijska sredstava izvozno orijentisanim privrednim subjektima i udruženjima za finansiranje aktivnosti koje doprinose povećanju izvoza iz Republike Srbije.

Do sada je objavljeno ukupno četrnaest poziva i sredstva su odobrena za više od 1.700 privrednih subjekata, a isplaćena su u iznosu od 654 miliona dinara.

U poslednjem realizovanom 14. krugu dodele bespovratnih finansijskih sredstava kroz Program podsticanja konkurentnosti i internacionalizacije ukupno je dodeljeno 110 miliona dinara bespovratnih sredstava za 205 domaćih izvoznika: 199 pojedinačnih privrednih subjekata i 6 poslovnih udruženja.

Usled ograničenih budžetskih sredstava i velikog broja pristiglih prijava sredstva su isplaćena po pravu prvenstva podnošenja zahteva za refundaciju do raspoloživih budžetskih sredstava.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik