Referentna kamatna stopa 11,25 posto

Bez autora
Sep 08 2011

Izvršni odbor Narodne banke Srbije (NBS) na današnjoj sednici je, nakon razmatranja aktuelnih ekonomskih kretanja i procena za naredni period, odlučio da referentnu kamatnu stopu smanji za 0,5 procentnih poena i sada ona iznosi 11,25 posto. Odluka o daljem ublažavanju monetarne politike doneta je kako bi inflacija, bez većih oscilacija, došla na cilj.Izvršni odbor NBS očekuje da će inflacija nastaviti da opada do kraja godine i da će se u granicama cilja naći u prvom polugodištu naredne godine.

Referentna kamatna stopa 11,25 postoIzvršni odbor Narodne banke Srbije (NBS) na današnjoj sednici je, nakon razmatranja aktuelnih ekonomskih kretanja i procena za naredni period, odlučio da referentnu kamatnu stopu smanji za 0,5 procentnih poena i sada ona iznosi 11,25 posto.

Odluka o daljem ublažavanju monetarne politike doneta je kako bi inflacija, bez većih oscilacija, došla na cilj. Izvršni odbor NBS očekuje da će inflacija nastaviti da opada do kraja godine i da će se u granicama cilja naći u prvom polugodištu naredne godine. Kretanje referentne kamatne stope u budućnosti zavisiće od ostvarivanja rizika, pre svega u međunarodnom okruženju i u oblasti fiskalne politike.

Naredna sednica Izvršnog odbora NBS na kojoj će se doneti odluka o referentnoj kamatnoj stopi zakazana je za 6. oktobar 2011. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik