Rekonstrukcija puta Svrljig - Kalna se nastavlja

Bez autora
Sep 01 2011

Državni sekretar Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja zadužen za Nacionalni investicioni plan (NIP) Milan Đokić otvorio je danas radove na rekonstrukciji četvrte deonice regionalnog puta Svrljig - Kalna, od Jalovik izvora do Kalne. Cilj rekonstrukcije ovog puta je približavanje Koridora 10 i niškog aerodroma Staroj planini, kao i izgradnja dobre putne infrastrukture za sve turiste koji dolaze na ovu planinu.Rekonstrukcija regionalnog puta od Svrljiga do Kalne, čija je ukupna dužina 27 kilometara, podrazumeva radove na četiri deonice.

Rekonstrukcija puta Svrljig - Kalna se nastavljaDržavni sekretar Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja zadužen za Nacionalni investicioni plan (NIP) Milan Đokić otvorio je danas radove na rekonstrukciji četvrte deonice regionalnog puta Svrljig - Kalna, od Jalovik izvora do Kalne.

Cilj rekonstrukcije ovog puta je približavanje Koridora 10 i niškog aerodroma Staroj planini, kao i izgradnja dobre putne infrastrukture za sve turiste koji dolaze na ovu planinu.

Rekonstrukcija regionalnog puta od Svrljiga do Kalne, čija je ukupna dužina 27 kilometara, podrazumeva radove na četiri deonice. Radovi su u toku na prvoj deonici od 4,4 kilometra, četvrta deonica je dužine 2,6 kilometara, a radove finansira NIP sa 240 miliona dinara.

NIP finansira i radove na rekonstrukciji ovog regionalnog puta u delu od Kalne ka Janjskom mostu, za šta je obezbeđeno više od 147 miliona dinara.

Ovim projektom će, takođe, Kalna i Svrljig biti povezani sa Starom planinom, čime će se stvoriti uslovi za to da se ova mesta razvijaju zajedno sa novim turističkim centrom Srbije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik