Skupština donatora Regionalnog stambenog programa odobrila drugi talas projektnih predloga

Bez autora
Oct 13 2013

Komesarijat za izbeglice Republike Srbije saopštio je da je Skupština donatora Regionalnog stambenog programa (RSP) danas odobrila drugi talas projektnih predloga, koji čini šest novih projekata koji će biti finansirani iz Fonda Regionalnog stambenog programa u vrednosti od 38,6 miliona evra.To će omogućiti trajna stambena rešenja za više od 1.700 porodica, a na taj način je odobreno ukupno deset projekata, uključujući i one predložene u okviru prvog talasa.

Skupština donatora Regionalnog stambenog programa odobrila drugi talas projektnih predlogaKomesarijat za izbeglice Republike Srbije saopštio je da je Skupština donatora Regionalnog stambenog programa (RSP) danas odobrila drugi talas projektnih predloga, koji čini šest novih projekata koji će biti finansirani iz Fonda Regionalnog stambenog programa u vrednosti od 38,6 miliona evra.

U saopštenju se navodi da će to omogućiti trajna stambena rešenja za više od 1.700 porodica, i dodaje da je na taj način odobreno ukupno deset projekata, uključujući i one predložene u okviru prvog talasa.

Ukupno je za finansiranje ovih projekata odobreno 46 miliona evra.

Odobreni su projekti obnove ratom razrušenih kuća u Bosni i Hercegovini za 780 porodica, izgradnja doma za stare i dve stambene zgrade za 40 porodica u Hrvatskoj, izgradnja doma za stare i dve stambene zgrade za 42 porodice u Crnoj Gori, izgradnja stanova i (postavljanje) montažnih kuća, otkup seoskih domaćinstava i dodela građevinskog materijala za 850 porodica u Srbiji.

Države partneri u Regionalnom stambenom programu usmeriće svoje napore na sprovođenje već odobrenih projekata, a Skupština donatora Regionalnog stambenog programa sastaće se ponovo u decembru ove godine kako bi odlučila o trećem talasu projektnih predloga.

Više detalja o odobrenim projektima možete pronaći na internet stranici Regionalnog stambenog programa.

Zainteresovani za dodatne informacije mogu kontaktirati Jelenu Marić iz Komesarijata za izbeglice i migracije na tel. 064/828-16-37 ili na imejl jelena.maric@kirs.gov.rs.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik