Srbija na sajmu turizma u Berlinu

Bez autora
Mar 06 2014

Turističke organizacije Srbije (TOS), Beograda (TOB) i Vojvodine (TOV) održale su konferenciju za predstavnike nemačkih medijskih kuća u okviru predstavljanja Srbije na jednom od najvećih međunarodnih sajmova turizma na svetu – ITB Berlin.Konferenciji je prisustvovalo više od 30 nemačkih novinara, kojima je predstavljena celinaturističke ponude Srbije. Prisutnima su se obratili direktori turističkih organizacija Srbije i Beograda, Gordana Plamenac i Miodrag Popović, kao i Nataša Pavlović, zamenik direktora TO Vojvodina.

Srbija na sajmu turizma u BerlinuTurističke organizacije Srbije (TOS), Beograda (TOB) i Vojvodine (TOV) održale su konferenciju za predstavnike nemačkih medijskih kuća u okviru predstavljanja Srbije na jednom od najvećih međunarodnih sajmova turizma na svetu – ITB Berlin.

Konferenciji je prisustvovalo više od 30 nemačkih novinara, kojima je predstavljena celinaturističke ponude Srbije. Prisutnima su se obratili direktori turističkih organizacija Srbije i Beograda, Gordana Plamenac i Miodrag Popović, kao i Nataša Pavlović, zamenik direktora TO Vojvodina.

Srbija iz godine u godinu beleži rast broja inostranih turista, naravno i nemačkih, što nas veoma raduje. Godinu smo počeli kao zemlja partner na sajmu turizma u Štutgartu, i predstavljanje na nemačkom tržištu nastavljamo ovde u Berlinu, sa posebnim naglaskom na ponudi kratkih odmora u gradovima, putevima kulture u Srbiji, Lifestyle Serbia – Srbija za mlade – što je ovogodišnja tema promotivne kampanje TOS-a, gastronomskoj ponudi, kao i zanimljivostima vezanim za područje Dunava, aktivnom odmoru u očuvanoj prirodi i manifestacijama u Srbiji, rekla je gospođa Plamenac, direktorka TOS.

Na konferenciji v.d. direktora TOB, Miodrag Popović, predstavio je mogućnosti za dolazak i boravak u Beogradu, nove hotele, turističke programe, događaje u 2014, kao i mobilnu aplikaciju "Beograd priča" i istakao važnost tržišta Nemačke za turizam u Beogradu, budući da su po statistikama Gradskog Zavoda za informatiku i statistiku, nemački turisti na drugom mestu po broju dolazaka u 2013. godini.

Na samoj konferenciji potpisan je i sporazum između TOS i SIPPO, programa švajcarske agencije za promociju izvoza, kojim će se dati podrška malim i srednjim preduzećima iz oblasti turizma, u nastupu na Sajmu ITB Berlin u naredne tri godine.

Na Međunarodnoj turističkoj berzi ITB 2014 koja se održava u Berlinu od 5. do 9. marta ove godine,Turistička organizacija Srbije objedinjuje nastup turizma naše zemlje. Na štandu Srbije, svoju ponudu pored TOS-a predstavljai Turistička organizacija Beograda, Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova AP Vojvodine, Turistička organizacija Vojvodine, Turistička organizacija Novog Sada, Turistička organizacija Čačka kao i predstavnici turističke privrede iz agencija Magelan Corporation, S .A . B. International, Dobročinstvo, Kon Tiki Travel i Kuće vina "Kovačević" i Novosadskog sajma AD.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik