Srbija se u junu razdužila za 69,3 miliona evra

Bez autora
Jul 14 2013

Ministarstvo finansija i privrede Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je javni dug Republike Srbije u junu smanjen za 69,3 miliona evra. Ovo je treći mesec za redom kako se Srbija razdužuje i dodaje da je nivo javnog duga na dan 30. jun iznosio 18,9 milijardi dinara.Učešće javnog duga u bruto domaćem proizvodu na kraju juna iznosilo je 57,4 odsto, pri čemu su razduživanju države u tom mesecu najviše doprineli otplata dospelih državnih hartija od vrednosti, kao i otplata obaveza prema domaćim i stranim bankama.

Srbija se u junu razdužila za 69,3 miliona evraMinistarstvo finansija i privrede Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je javni dug Republike Srbije u junu smanjen za 69,3 miliona evra.

U saopštenju se ističe da je ovo treći mesec za redom kako se Srbija razdužuje i dodaje da je nivo javnog duga na dan 30. jun iznosio 18,9 milijardi dinara.

Učešće javnog duga u bruto domaćem proizvodu na kraju juna iznosilo je 57,4 odsto, pri čemu su razduživanju države u tom mesecu najviše doprineli otplata dospelih državnih hartija od vrednosti, kao i otplata obaveza prema domaćim i stranim bankama.

Detaljnije informacije o stanju javnog duga mogu se pogledati u tabelama koje su objavljene na sajtu Ministarstva finansija i privrede u sekciji makroekonomski podaci.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik