U Makedoniju sa biometrijskom ličnom kartom

Bez autora
Oct 04 2011

Zamenik predsednika Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i ministar unutrašnjih poslova Makedonije Gordana Jankuloska potpisali su juče Sporazum o uslovima putovanja koji predviđa da državljani Srbije i Makedonije prelaze granicu između dve zemlje samo uz biometrijsku ličnu kartu. Ovaj document će olakšati putovanja građana i istovremeno produbiti odnose između Srbije i Makedonije.Države, koje imaju dobrosusedske odnose, mogu da unapređuju saradnju i olakšaju procedure na državnim granicama, a da se pri tome zadrže svi neophodni bezbednosni standardi i da se spreči kršenje zakona.

U Makedoniju samo sa biometrijskom ličnom kartomZamenik predsednika Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i ministar unutrašnjih poslova Makedonije Gordana Jankuloska potpisali su juče Sporazum o uslovima putovanja koji predviđa da državljani Srbije i Makedonije prelaze granicu između dve zemlje samo uz biometrijsku ličnu kartu.

Ovaj document će olakšati putovanja građana i istovremeno produbiti odnose između Srbije i Makedonije.

Države, koje imaju dobrosusedske odnose, mogu da unapređuju saradnju i olakšaju procedure na državnim granicama, a da se pri tome zadrže svi neophodni bezbednosni standardi i da se spreči kršenje zakona.

Takođe, Dačić i Jankuloska juče su potpisali i Protokol o zajedničkoj kontroli graničnog prelaza Goleš–Golema Crcorija, koji je namenjen stanovništvu koje živi na udaljenosti do 30 kilometara od granice. 

Ovaj dokument predviđa da će srpski i makedonski granični policajci na tom prelazu imati jednu kancelariju, a građani će imati samo jedno zaustavljanje između dve granice. Građani sa pomenutog područja moći će da prelaze granicu samo sa biometrijskom ličnom kartom, a deca sa zdravstvenom ili đačkom knjižicom.

Ovaj prelaz nalazi se na oko 40 kilometara od Bosilegrada, u blizini tromeđe između Srbije, Makedonije i Bugarske.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik