U projektu „PINKI“ za sada razvijeno 800 dijelova motora

Bez autora
Jul 15 2014

Studenti Mašinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu krenuli su sa razvojem superbrzog motora. Radi se o dizajniranju i konstruiranju motora vrhunskih performansi uz pomoć kompjuterskih programa za 3D modeliranje i konstruiranje.Projekt kojem su dali naziv "PINKI" podrazumijeva potpuno konstruiranje svih dijelova motora, njihovo 3D modeliranje i rendiranje da bi se dobio realan izgled motora. Kako saznajemo, za sada je razvijeno oko 800 pojedinačnih dijelova motora koji se odnose na glavni ram, „V“ motor motocikla, prenos i korače s kočionim sistemom i sistemom prijenosa snage.

U projektu „PINKI“ za sada razvijeno 800 dijelova motoraStudenti Mašinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu krenuli su sa razvojem superbrzog motora. Radi se o dizajniranju i konstruiranju motora  vrhunskih performansi uz pomoć kompjuterskih programa za 3D modeliranje i konstruiranje.

Projekt kojem su dali naziv "PINKI" podrazumijeva potpuno konstruiranje svih dijelova motora, njihovo 3D modeliranje i rendiranje da bi se dobio realan izgled motora. 

Kako saznajemo, za sada je razvijeno oko 800 pojedinačnih dijelova motora koji se odnose na glavni ram, „V“ motor motocikla, prenos i korače s kočionim sistemom i sistemom prijenosa snage. U budućnosti se nastavlja s razvojem turbina, NOS-a, karburatora, ispušne grane, usisa, interkolera, hladnjaka...

U projektu sudjeluju studenti Adi Pandžić, vođa projekta, Matej Pezer, Asim Ćosić, Adnan Tiro, Arnel Hero i Admir Šupić, te asistenti Vahid Avdić i Adis Muminović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik