U Zrenjaninu raspisan konkurs za dodelu sredstava mladim preduzetnicima

Bez autora
May 08 2024

Grad Zrenjanin raspisao je treću godinu za redom konkurs za dodelu bespovratnih sredstava u 2024. godini za ekonomsko osnaživanje mladih preduzetnika na teritoriji grada.

Prošle godine za tu namenu izdvojeno je tri miliona dinara, a pravo je ostvarilo 17 mladih preduzetnika, dok je u 2022. godini (kada je po prvi put raspisan takav konkurs za koji je takođe izdvojena ista suma novca), uslove konkursa ispunilo i sredstva dobilo 16 mladih preduzetnika.

Sredstva su namenjena za subvencionisanje troškova za ulaganje u nabavku mašina, opreme, specijalizovanog alata, repromaterijala i računara i računarske opreme.

Za nabavku mašina, opreme i specijalizovanog alata sredstva se odobravaju u visini od najmanje 50.000 do najviše 200.000 dinara, odnosno do 75 odsto od kupovne vrednosti sa porezom na dodatu vrednost (PDV).

Za nabavku repromaterijala subvencija je u visini od najmanje 30.000 do najviše 150.000 dinara, odnosno do 75 odsto kupovne vrednosti sa PDV, a za nabavku računara i računarske opreme odobravaju se sredstva od 50.000 do najviše 200.000 dinara, takođe do 75 odsto kupovne vrednosti sa PDV.

Rok za prijavu je 22. maj 2024. godine, a konkursna dokumentacija i kompletna informacija o svim bitnim elementima i pravilima za učešće u ovom javnom pozivu mogu se preuzeti sa internet strani grada Zrenjanina, u delu „oglasi i konkursi“.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik