Ulaganje u projekte koji donose dobit

Bez autora
Oct 09 2013

Ministar regionalnog razvoja i lokalne samouprave u Vladi Republike Srbije Igor Mirović izjavio je da resorno ministarstvo ima novi razvojni finansijski plan koji je usmeren na zajednički rad poslovnih, industrijskih i agroindustrijskih zona.Mirović je nakon obilaska industrijske zone u Kuli poručio da u ovom trenutku još nije poznato kolika će sredstva biti opredeljena za tu namenu jer to zavisi od ukupnog budžeta Ministarstva za 2014. godinu.

Ulaganje u projekte koji donose dobitMinistar regionalnog razvoja i lokalne samouprave u Vladi Republike Srbije Igor Mirović izjavio je da resorno ministarstvo ima novi razvojni finansijski plan koji je usmeren na zajednički rad poslovnih, industrijskih i agroindustrijskih zona.

Mirović je nakon obilaska industrijske zone u Kuli poručio da u ovom trenutku još nije poznato kolika će sredstva biti opredeljena za tu namenu jer to zavisi od ukupnog budžeta Ministarstva za 2014. godinu.

On je naveo da je politika Ministarstva da se sredstva, makar i u manjem obimu u odnosu na prethodne godine, usmere na projekte koji mogu da donesu dobit.

Ministar je, govoreći o industrijskoj zoni Kula, istakao da je ona primer uređene zone koju će, ukoliko dokumentacija bude spremna, i resorno ministarstvo pomoći kroz novu finansijsku liniju.

Kako je naveo, u toj zoni već postoji ugovor za realizaciju jednog velikog posla, ali je i napomenuo da to nije dovoljno jer cela zona mora da se stavi u funkciju kako bi za nekoliko godina tu bio zaposlen veliki broj ljudi.

Ministar se ranije juče sastao i sa predsednicima opština Zapadnobačkog i Severnobačkog okruga, kojima je predstavio nove planove resornog ministarstva koji se odnose na izgradnju i opremanje industrijskih zona i finansiranje započetih projekata, kao i novi model letnjeg i zimskog održavanja putne mreže.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik