Unapređenje socijalnih usluga na lokalnom nivou

Bez autora
Jun 12 2013

Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike Vlade Republike Srbije saopštilo je da aktivno učestvuje u Programu EU Exchange 4, čiji je cilj da doprinese procesu strateških promena na lokalnom nivou kroz unapređenje administrativnih kapaciteta i efikasnosti pružanja usluga u Srbiji.Ovaj program predviđa podršku sprovođenju prioritetnih nacionalnih politika u oblastima ekonomskog razvoja, socijalnih usluga i zaštite životne sredine na lokalnom nivou.

Unapređenje socijalnih usluga na lokalnom nivouMinistarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike Vlade Republike Srbije saopštilo je da aktivno učestvuje u Programu EU Exchange 4, čiji je cilj da doprinese procesu strateških promena na lokalnom nivou kroz unapređenje administrativnih kapaciteta i efikasnosti pružanja usluga u Srbiji.

U saopštenju se navodi da ovaj program predviđa podršku sprovođenju prioritetnih nacionalnih politika u oblastima ekonomskog razvoja, socijalnih usluga i zaštite životne sredine na lokalnom nivou.

Pomenuti program finansira EU, a sprovodi ga Stalna konferencija gradova i opština – Savez gradova i opština Srbije.

Delegacija EU u Srbiji i Stalna konferencija gradova objavili su 20. maja ove godine Konkurs za podnošenje predloga projekata u okviru EU Exchange 4 grant šeme.

Jedan od prioriteta na ovom konkursu jeste i uvođenje i/ili unapređenje usluge socijalne zaštite – pomoć u kući. Rok za dostavu predloga projekata je 4. jul 2013. godine, a ukupan iznos koji će biti dostupan u okviru ovog konkursa je 4.500.000 evra.

Program Exchange 4 realizuje se uz podršku Jedinice za upravljanje projektom (Project Management Unit – PMU) uspostavljene u okviru Stalne konferencije gradova i opština (SKGO).

Predstavnik Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike aktivno je učestvovao u svim regionalnim info-danima, koji su održani od 3. do 11. juna u Leskovcu, Novom Beogradu, Novom Sadu, Jagodini i Užicu.

Informacije o konkursu i uslovima apliciranja mogu se pronaći na sajtu Stalne konferencije gradova i opština, dodaje se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik