Uručen stalni certifikat aerodromskog operatora

Bez autora
Apr 09 2014

Ministar komunikacija i prometa BiH Damir Hadžić uručio je u Mostaru direktoru Međunarodnog aerodroma Mostar Marinu Raspudiću stalni certifikat aerodromskog operatora za referentni zrakoplov „airbus A 320 - 200“.Aerodrom Mostar djeluje unutar svih međunarodnih standarda. Putnici sve više počinju gravitirati mostarskom aerodromu. Mostarski aerodrom je prošle i pretprošle godine zabilježio rekordan poslijeratni broj putnika od oko 80.000 i tako stigao brojku od prije rata.

Uručen stalni certifikat aerodromskog operatoraMinistar komunikacija i prometa BiH Damir Hadžić uručio je u Mostaru direktoru Međunarodnog aerodroma Mostar Marinu Raspudiću stalni certifikat aerodromskog operatora za referentni zrakoplov „airbus A 320 - 200“...

- Aerodrom Mostar djeluje unutar svih međunarodnih standarda. Putnici sve više počinju gravitirati mostarskom aerodromu. Mostarski aerodrom je prošle i pretprošle godine zabilježio rekordan poslijeratni broj putnika od oko 80.000 i tako stigao brojku od prije rata. Sve je više putnika koji zračnim putom dolaze u Mostar, a dalje kopnenim nastavljaju put prema jadranskoj obali. Uvjeren sam da će naša nastojanja, u smislu potpune afirmacije Aerodroma Mostar, dovesti i do poboljšanja ekonomske, privredne i turističke konkurentnosti cjelokupne hercegovačke regije.

Mostarski aerodrom ima kapaciteta i u budućnosti će zasigurno biti na prvom mjestu na listi bh. aerodroma po broju putnika na turističkim letovima - rekao je ministar Hadžić.

Dodao je da su aerodromi po pitanju samih operacija, kao i činjenice da su to i državni granični prijelazi na međunarodnim letovima, možda najosjetljiviji u segmentu prometa, stoga se važan akcent uvijek stavlja na sigurnost aviona i putnika.

Direkcija za civilno zrakoplovstvo BiH izdaje potvrdu za javnu upotrebu aerodroma ispunjavanjem uvjeta definiranih podzakonskim aktima i utvrđivanjem sposobnosti za izvođenje operacija za javni promet.

Aerodrom Mostar je nakon Sarajeva i Tuzle postao treći aerodrom u Bosni i Hercegovini koji je dobio stalnu dozvolu.
Sada je na menadžmentu Aerodroma da i dalje održava dostignute standarde i propisane uvjete.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik