USAID pokreće Projekat za bolje uslove poslovanja

Bez autora
May 30 2011

U Skupštini grada Beograda sutra će biti otvoren USAID Projekat za bolje uslove poslovanja koji treba da pomogne Vladi Srbije da poveća konkurentnost domaće privrede i privatnog sektora. Projekat će zvanično otvoriti američka ambasadorka u Srbiji Meri Vorlik, direktorka kancelarije za evropske integracije Milica Delević i potpredsednica Vlade Srbije Verica Kalanović.Ta petogodišnja inicijativa, vredna je 16,7 miliona dolara, a sprovodi se na osnovu prioriteta koje imaju Vlada Srbije i privreda.

USAID pokreće Projekat za bolje uslove poslovanjaU Skupštini grada Beograda sutra će biti otvoren USAID Projekat za bolje uslove poslovanja koji treba da pomogne Vladi Srbije da poveća konkurentnost domaće privrede i privatnog sektora, najavio je USAID.

Projekat će, kako je najavljeno, zvanično otvoriti američka ambasadorka u Srbiji Meri Vorlik, direktorka kancelarije za evropske integracije Milica Delević i potpredsednica Vlade Srbije Verica Kalanović.

Ta petogodišnja inicijativa, vredna je 16,7 miliona dolara, a sprovodi se na osnovu prioriteta koje imaju Vlada Srbije i privreda.

Kreatori projekta će raditi sa vladom na ukidanju regulatornih prepreka koje sputavaju konkurentnost, na jačanju fiskalne politike i upravljanja javnim sredstvima, na povećanju stabilnosti finansijskog sektora i povećanju pristupa kapitalu za razvoj privatnih preduzeća, navedeno je u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik