Uvođenje novih avio-linija za podsticanje turističkog prometa sa Turskom

Bez autora
Nov 16 2022

Ministar turizma i omladine u Vladi Republike Srbije Husein Memić razgovarao je danas sa ambasadorom Turske u Srbiji Hami Aksojem o unapređenju ukupnih bilateralnih odnosa dveju zemalja, sa posebnim osvrtom na saradnju u oblastima turizma i omladinske politike.

Memić je izrazio zadovoljstvo činjenicom da su u prvih devet meseci ove godine, sa ostvarenih 315.000 noćenja, turisti iz Turske na drugom mestu po broju stranih gostiju u Srbiji, i ukazao na potrebu za povećanjem broja letova postojećih i uvođenje novih avio-linija između dve zemlje, kako bi se dodatno podstakao turistički promet.

Ambasador je najavio da će od marta sledeće godine biti uvedena nova direktna avio-linija iz Beograda ka Izmiru, kao i da je u planu povećanje broja letova na avio-linijama iz Beograda za Istanbul i Ankaru.

Sagovornici su se saglasili da je potreban zajednički napor u cilju povezivanja omladinskih organizacija dveju zemalja, kao i rad na akademskoj razmeni, posebno ako se ima u vidu to da Turska obezbeđuje stipendije zainteresovanim studentima za studijske programe na univerzitetima u toj zemlji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik