Veća podrška Sberbanke u finansiranju srpske privrede i investicija

Bez autora
May 15 2013

Ministar finansija i privrede u Vladi Republike Srbije Mlađan Dinkić razgovarao je sa zamenikom predsednika ruske Sberbanke Sergejem Gorkovim i predsednikom Sberbanke Srbija Valerijem Ovsjanikovim o mogućoj saradnji kroz podršku srpskog izvoza na rusko tržište i investicijama u Srbiji.Gorkov je obavestio Dinkića da Srbija može da računa na daleko veću podršku Sberbanke u finansiranju srpske privrede i investicija.

Veća podrška Sberbanke u finansiranju srpske privrede i investicijaMinistar finansija i privrede u Vladi Republike Srbije Mlađan Dinkić razgovarao je sa zamenikom predsednika ruske Sberbanke Sergejem Gorkovim i predsednikom Sberbanke Srbija Valerijem Ovsjanikovim o mogućoj saradnji kroz podršku srpskog izvoza na rusko tržište i investicijama u Srbiji.

U saopštenju Ministarstva finansija i privrede navodi se da je Gorkov obavestio Dinkića da Srbija može da računa na daleko veću podršku Sberbanke u finansiranju srpske privrede i investicija.

Razgovarano je i o mogućnostima da Sberbanka i u narednom periodu pruža finansijsku podršku investitorima koji dolaze iz Rusije, ali i iz zemalja bivšeg SSSR-a, kao što su, između ostalih, Belorusija i Kazahstan.

Na sastanku je dogovoreno da se intenziviraju razgovori o podršci koju bi Sberbanka mogla da pruži u stimulisanju srpskog izvoza u Rusiju, preko Agencije za osiguranje i finansiranje izvoza Republike Srbije.

Rukovodstvo Sberbanke obavestilo je Dinkića da želi da pruži veću direktnu podršku srpskim preduzećima, kao i da imaju u planu izradu posebnog programa za finansiranje poljoprivrednika, dodaje se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik