Više od 1.000 .SRB domena za četiri dana

Bez autora
Jan 31 2012

Za samo četiri dana registrovano je više od 1.000 internet SRB domena. Registar je saopštio da je juče u 13.42 sata registrovan 1000. SRB domen, kao i da smo sve bliže broju od 70.000 registrovanih RS domena. Od 27. januara vlasnici internet sajtova u Srbiji i dijaspori mogu da registruju i ćirilički SRB domen.Prvih šest meseci pravo registracije SRB domena imaće samo vlasnici postojećih ili novoregistrovanih RS domena i to po povlašćenoj ceni, a posle tog perioda ćiriličke domene moći će da registruje svako ko želi, bez obzira na to da li poseduje određeni RS domen ili ne.

Više od 1.000 .SRB domena za četiri danaZa samo četiri dana registrovano je više od 1.000 internet SRB domena, objavio je Registar nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS).

Registar je saopštio da je juče u 13.42 sata registrovan 1000. SRB domen, kao i da smo sve bliže broju od 70.000 registrovanih RS domena.

Od 27. januara vlasnici internet sajtova u Srbiji i dijaspori mogu da registruju i ćirilički SRB domen.

Prvih šest meseci pravo registracije SRB domena imaće samo vlasnici postojećih ili novoregistrovanih RS domena i to po povlašćenoj ceni, a posle tog perioda ćiriličke domene moći će da registruje svako ko želi, bez obzira na to da li poseduje određeni RS domen ili ne.

Ćirilički internet domen SRB je novi, drugi nacionalni domen Srbije, što znači da će ubuduće biti korišćen uporedo sa postojećim RS nacionalnim domenom.

Nacionalni internet domen je oznaka teritorijalne pripadnosti i kao takav izuzetno je bitan za definisanje internet identiteta svih koji žive i rade u Srbiji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik