Zajednička strategija održivog razvoja Srbije, BiH i Crne Gore

Bez autora
Mar 10 2013

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije Sulejman Ugljanin izjavio je u petak u Sarajevu da vlade BiH, Crne Gore i Srbije planiraju zajedničku saradnju u oblasti održivog razvoja nedovoljno razvijenih područja.Ugljanin je nakon sastanka sa ministrom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirkom Šarovićem naveo da bi ta saradnja trebalo da bude uobličena u memorandumu sa zajedničkim strategijama i projektima.

Zajednička strategija održivog razvoja Srbije, BiH i Crne GoreMinistar bez portfelja u Vladi Republike Srbije Sulejman Ugljanin izjavio je u petak u Sarajevu da vlade BiH, Crne Gore i Srbije planiraju zajedničku saradnju u oblasti održivog razvoja nedovoljno razvijenih područja.

Ugljanin je nakon  sastanka sa ministrom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirkom Šarovićem naveo da bi ta saradnja trebalo da bude uobličena u memorandumu sa zajedničkim strategijama i projektima.

Ministar je istakao da je nerazvijenost najteža bolest svakog društva, kojoj je razvoj jedini lek.

Iz tog razloga obaveza je države da ulaže u razvoj, istakao je on i najavio da će tri zemlje zajednički i od Brisela zatražiti da, na principu prekogranične saradnje i solidarnosti, uvrsti buduću strategiju u program finansiranja iz pristupnih fondova za period od 2014. do 2020. godine.

Ugljanin, koji je i direktor Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja Vlade Republike Srbije, dodao je i da će uskoro biti formirana zajednička radna grupa za izradu memoranduma, dok će Vladi Crne Gore biti upućen zahtev da imenuje svog predstavnika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik