Zapažena promocija vojvođanskog turizma u Berlinu

Bez autora
Mar 10 2013

Vlada AP Vojvodine i Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, već sedmi put, organizuju i podržavaju nastup turističke privrede Vojvodine na najznačajnijoj svetskoj turističkoj berzi “ITB Berlin 2013”. Kao i svake godine, to čine u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije.AP Vojvodina u Berlinu uvek nudi formirane i zaokružene turističke proizvode, a prvi put u Berlinu se predstavljaju i najbolji hoteli Vojvodine, poput “Premier Aqua” u Vrdniku, “Garni Best Western Prezident” u Novom Sadu i “Garni Premier Prezident” u Sremskim Karlovcima.

Zapažena promocija vojvođanskog turizma u BerlinuVlada AP Vojvodine i Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, već sedmi put, organizuju i podržavaju nastup turističke privrede Vojvodine na najznačajnijoj svetskoj turističkoj berzi “ITB Berlin 2013”.

Kao i svake godine, to čine u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije. AP Vojvodina u Berlinu uvek nudi formirane i zaokružene turističke proizvode, a prvi put u Berlinu se predstavljaju i najbolji hoteli Vojvodine, poput “Premier Aqua” u Vrdniku, “Garni Best Western Prezident” u Novom Sadu i “Garni Premier Prezident” u Sremskim Karlovcima.

Agilna ekipa hotela “Premier Aqua” svoj interesantan proizvod predstavila je turističkim agencijama iz zemalja u okruženju. Kompanija “Promont” iz Novog Sada, koja u Berlinu predstavlja rakiju “Premier”, ostvarila je značajan kontakt sa hotelom “Kempinski Palace” iz Portoroža.

Prvog dana sajma, održana je posećena konferencija za štampu na kojoj je turističke proizvode i potencijale, uz naročito ukazivanje na kulturne sadržaje, predstavila Turistička organizacija Vojvodine. Predstavnici turističke agencije “Magelan” predstavili su kulturne “Balkan ture” za ovu godinu, u okviru kojih su ponuđene posete Novom Sadu, Sremskim Karlovcima i Krušedolu. Promoteri iz “Magelana” vodili su konkretne razgovore sa mađarskim i rumunskim agencijama o formiranju zajedničkog turističkog proizvoda za ponudu na dalekim tržištima.

Poseban interes iskazan je za “slow travel” - spora putovanja, u okviru kojih se, uz obilazak glavnih atrakcija, traži obilazak sela radi upoznavanja lokalnog stanovništva, njihove kulture i gastronomije. Značajan interes iskazan je za biciklističke i pešačke ture uz reku Dunav, kao i za kampove. Uz vinske ture, veliko je interesovanje za tematska putovanja, poput obilaska industrijskog nasleđa podunavskih Nemaca.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik