Brendiranjem i preradom poljoprivrednici mogu ostvariti veću cenu proizvoda na tržištu

Bez autora
Jan 15 2024

Ukoliko se sirovina prerađuje, dobijaju se proizvodi sa većom dodatom vrednošću, čime poljoprivrednici, mogu da ostvare veće cene na tržištu, kažu stručnjaci.

Ako uz to rade i brendiranje proizvoda, ostvaruju mogućnost za još bolju prodaju i plasman agrarnih proizvoda, pripremljenih po tradicionalnim recepturama.

Na poljoprivrednom gazdinstvu Radišića iz Čuruga , kako nam objašnjava Zorica Radišić celokupna proizvodnja sireva je zaokružena od njive do trpeze. Radišići imaju svoje krave od kojih dobijaju kvalitetnu sirovinu za preradu u različite vrste sireva.

Veća zarada u poslu postiže se preradom sirovine ali i kada se brendira proizvod.

Poljoprivredno gazdinstvo Radišića, dobilo je brojna priznanja za kvalitet proizvedenih sireva a nosioci su i znaka najbolje iz Vojvodine.Kako kažu svaka nagrada je podsticaj za dalji rad i razvoj proizvodnje na još većem nivou uz poštovanje još strožijih standarda kvaliteta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik