Kako je "Metalac" napravio proboj na društvenim mrežama

Bez autora
Feb 11 2021

Gornjomilanovački "Metalac" dobitnik je priznanja TOP 50 za najboljeg u kategoriji elektronske reklame. Za kratko vreme ta kompanija je napravila preokret na društvenim mrežama i zanimljivim i duhovitim objavama privukla veliki broj pratilaca i komentara.

"Kad stavimo nešto u rernu nikad ne upalimo donji grejač jer smo iz Gornjeg Milanovca", ovaj i tvitovi o duhovitim i druželjubivim šerpama i strava tavama napravili su pravi bum na društvenim mrežama.

"Tu morate da budete i zabavni donekle i provokativni i to je neki rizik koji brend preuzema. Sad, nama se ovde pokazalo na ovom primeru možda za razliku od drugih domaćih brendova da smo donekle u tome uspeli, ali sad ide onaj teži deo kako održati tu komunikaciju za neki budući period", navodi Jelena Mijatović, direktora Digitala u "Metalcu".

Iako su tradicionalni proizvođači, koji izazivaju nostalgiju prate savremene tokove, pa društvenim mrežama imaju 400.000 pratilaca.

"Preokret je bio sa ovim novim čepovima koje očekujemo da izađu iz proizvodnje u martu ove godine, gde smo izazvali veliku pažnju javnosti, jer je to nešto što do sada nije viđeno na našem tržištu", ukazuje Marija Mićović, digital marketing menadžer.

Kada je u Gornjem Milanovcu počela proizvodnja posuđa, pre 60 godina šerpe su preporučivali i prodavali trgovački putnici, a proteklu deceniju posvetili su i onlajn prodaji.

"Imamo i prodavnice koje oni mogu da posete, a sa druge stane za one koji žele da kupuju na drugi način, tu smo dostupni preko veba", ističe Damir Pehrat, direktor maloprodajnog lanca "Metalac market".

Da je "Tviter" poludeo, a "Metalac" ostao ozbiljan, kažu, rezultat je dugogodišnjeg ulaganja u nove platforme i nove marketinške pristupe.

"Najlepša stvar koja se dogodila zapravo je negde krenula nakon ključnog tvita ‘svi kažu Metalac super ste, a niko ga ne pita kako si'. Više miliona evra je iza ovih deset godina ulaganja u strateške promene", navodi Nadica Vujić, direktor marketinga Metalac AD.

Da ostanu u žiži interesovanja pripremaju novitete na društvenim mrežama, ali i virtuelnu šetnju kroz prvo onlajn sajamsko predstavljanje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik