Nova pravila o oglašavanju u Beogradu

Bez autora
Aug 25 2020

Izmenama i dopunama Odluke o oglašavanju u glavnom gradu propisano je da lice koje na otvorenoj površini postavi sredstvo za oglašavanje ili ga koristi bez dozvole mora da plati naknadu u skladu sa Odlukom o plaćanju naknada za korišćenje javnih površina na teritoriji Beograda.

Na sednici Skupštine grada Beograda koja je održana krajem jula, usvojene su izmene i dopune Odluke o oglašavanju na teritoriji grada Beograda sa ciljem rešenja problema nelegalnog oglašavanja i uvođenja solidarne odgovornosti oglašivača i korisnika mesta za oglašavanje u slučaju kršenja odredaba i propisanih zabrana. Odluke su objavljene u Službenom listu Grada Beograda. 

Ukoliko se ne može utvrditi ko je prenosilac oglasne poruke, naknadu će plaćati lice koje se oglašava na sredstvu za oglašavanje koje je postavljeno ili se koristi bez dozvole ako ne poseduje oglasnu deklaraciju.

Takođe, ako nadležna komunalna inspekcija nije u mogućnosti da utvrdi identitet korisnika mesta, odnosno lica koje vrši oglašavanje i koje je postavilo sredstvo za oglašavanje, sve obaveze i kazne  platiće lice  koje se oglašava, odnosno klijent, precizirano je u odluci.

Istovremeno zabranjeno je oglašavanje na sredstvima koja su postavljena bez dozvole, kao i prekršajne kazne u odgovarajućem iznosu, predviđene za kršenje tih zabrana.

Detalji o svim izmenama dostupni su na portalu Službenog lista grada Beograda na sledećem linku.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik