Četiri srpska građevinska preduzeća u Frankfurtu

Bez autora
Jun 12 2012

Privredna komora Srbije (PKS) i Predstavništvo PKS u SR Nemačkoj, u saradnji sa Industrijsko-trgovinskom komorom grada Frankfurta, a pod sloganom “Zajedno u Nemačkoj, skupa na nova tržišta” organizovali su jednodnevnu prezentaciju i bilateralne poslovne razgovore četiri srpska preduzeća u oblasti izrade i montaže čeličnih konstrukcija, elektroinstalacija, izolaterskih radova i inženjeringa. Nemačkim potencijalnim partnerima u oblasti građevinarstva, završnih radova u građevinarstvu, izgradnji i remontu industrijskih i energetskih objekata i postrojenja, specijalizovanih građevinskih i instalacionih radova i usluga projektovanja, inženjeringa i konsaltinga predstavila su se srpska preduzeća Delta inženjering - Beograd, Goša montaža - Smederevska Palanka, Izoprogre - Beograd i Termoelektro Enel - Beograd.

Četiri srpska građevinska preduzeća u FrankfurtuPrivredna komora Srbije (PKS) i Predstavništvo PKS u SR Nemačkoj, u saradnji sa Industrijsko-trgovinskom komorom grada Frankfurta, a pod sloganom “Zajedno u Nemačkoj, skupa na nova tržišta” organizovali su jednodnevnu prezentaciju i bilateralne poslovne razgovore četiri srpska preduzeća u oblasti izrade i montaže čeličnih konstrukcija, elektroinstalacija, izolaterskih radova i inženjeringa.

Nemačkim potencijalnim partnerima u oblasti građevinarstva, završnih radova u građevinarstvu, izgradnji i remontu industrijskih i energetskih objekata i postrojenja, specijalizovanih građevinskih i instalacionih radova i usluga projektovanja, inženjeringa i konsaltinga predstavila su se srpska preduzeća Delta inženjering - Beograd, Goša montaža - Smederevska Palanka, Izoprogre - Beograd i Termoelektro Enel - Beograd.

Celoj Zapadnoj Evropi fali zanatska elita koju Srbija ima, rekao je Goran Rodić, sekretar Udruženja za građevinarstvo, industriju građevinskog materijala i stambenu privredu PKS.

On je kazao da je za ovu godinu odobreno više od 2.500 detašmana za rad naših zanatlija u Nemačkoj i da se te kvote uvek ispune. Nemački investitori su pre nekoliko meseci posetili Udruženje za građevinarstvo PKS sa zahtevom da im se preporuče firme iz Srbije koje u oblasti montaže čeličnih konstrukcija, elektromontaže i izolacije mogu da zadovolje evropske standard, istakao je Rodić.

Tokom susreta, srpska preduzeća su vodila direktne razgovore sa nemačkim partnerima o mogućoj saradnji i ugovaranju novih poslova. Ova prezentacija predstavlja nastavak aktivnosti promocije srpskih preduzeća i njihovih usluga u Nemačkoj, u cilju povećanja izvoza iz Srbije, kako na nemačko, tako i na evropsko i svetsko tržište, navodi se u saopštenju PKS.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik