Cijene stanova najviše pale u Zadru, a porasle u Dubrovniku

Bez autora
Jun 30 2011

U lipnju su cijene stanova na mjesečnoj razini zabilježile porast od 0,1 posto. Na godišnjoj razini pad cijena iznosi 5,2 posto. Usporede li se lipanjske cijene stanova s onima iz 2009.godine one su danas niže za 8,8 posto, a u odnosu na isto razdoblje 2008.godine, cijene su niže čak 15,4 posto. Velik broj stranaca, kao i državne subvencije kod kupnje nekretnine, pozitivno su utjecali na broj prodanih stanova. Tržište nekretnina u posljednje je vrijeme osjetilo blagi pomak na bolje, a to je utjecalo i na blagi rast cijena u pojedinim gradovima. Cijene stanova u drugom su kvartalu za 0,15 posto više nego u prvom kvartalu ove godine, dok su čak 5,8 posto niže nego u istom razdoblju lani. Najveći porast cijena na mjesečnoj razini, te najveći pad cijena na godišnjoj razini, u lipnju je zabilježen u Dubrovniku, a cijena jednog metra kvadratnog iznosila je 3207 eura, što je 2,4 posto više nego u svibnju, a 9,2 posto niže nego lani u istom razdoblju.

Cijene stanova najviše pale u Zadru, a porasle u DubrovnikuU lipnju su, prema podacima portala Crozilla.com, cijene stanova na mjesečnoj razini zabilježile porast od 0,1 posto.

Na godišnjoj razini pad cijena iznosi 5,2 posto. Usporede li se lipanjske cijene stanova s onima iz 2009.godine one su danas niže za 8,8 posto, a u odnosu na isto razdoblje 2008.godine, cijene su niže čak 15,4 posto. Velik broj stranaca, kao i državne subvencije kod kupnje nekretnine, pozitivno su utjecali na broj prodanih stanova. Tržište nekretnina u posljednje je vrijeme osjetilo blagi pomak na bolje, a to je utjecalo i na blagi rast cijena u pojedinim gradovima, piše u priopćenju Crozille.com

Prema podacima portala cijene stanova u drugom su kvartalu za 0,15 posto više nego u prvom kvartalu ove godine, dok su čak 5,8 posto niže nego u istom razdoblju lani. Najveći porast cijena na mjesečnoj razini, te najveći pad cijena na godišnjoj razini, u lipnju je zabilježen u Dubrovniku, a cijena jednog metra kvadratnog iznosila je 3207 eura, što je 2,4 posto više nego u svibnju, a 9,2 posto niže nego lani u istom razdoblju. U Puli su cijene stanova porasle za 1,6 posto pa tako cijena metra kvadratnog iznosi 1467 eura. Pula je jedini grad koji u lipnju na godišnjoj razini bilježi porast cijena, a on iznosi 0,8 posto.

Prema podacima portala Crozilla.com, cijene stanova na području Šibenika u lipnju su porasle za 0,6 posto, pa tako za prosječnu cijenu tamošnjeg metra kvadratnog treba izdvojiti 1491 euro. Zagrebački stanovi u lipnju bilježe porast cijena od 0,2 posto, pa je prosječna tražena cijena iznosila 1791 euro po metru kvadratnom. Na godišnjoj razini cijene zagrebačkih stanova pale su 3,6 posto. Cijene stanova u Varaždinu i Osijeku ostale su nepromijenjene u odnosu na svibanj. Prosječna tražena cijena stana u Varaždinu je ostala 1056 eura po metru kvadratnom, dok osječka iznosi 947 eura.

Najveći pad cijena stanova na mjesečnoj razini iznosi 1,6 posto, a zabilježen je u Zadru. Cijena tamošnjih stanova iznosila je 1568 eura. Na godišnjoj razini pad tamošnjih cijena iznosi 4,2 posto. Stanovi na području Rijeke bilježe mjesečnu promjenu od - 1,1 posto, a -8,8 posto na godišnjoj razini. Prosječna oglašavana cijena iznosila je 1553 eura po metru kvadratnom. Na mjesečnoj su razini cijene splitskih stanova pale za 0,3 posto, a na godišnjoj razini 2,4 posto, pa je prosječna oglašavana cijena tamošnjih stanova tijekom lipnja iznosila 2115 eura po metru kvadratnom.Predstavljene cijene su cijene koje oglašivači traže prilikom objavljivanja oglasa, a one su pritom vrlo često i oko 15 posto više od cijene po kojoj su spremni prodati.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik